There was an error in this gadget

Tuesday, October 27, 2009

England:Rooney bepasangan dgn????



Sape patner Rooney ek??Defoe?Heskey?Agbonlahor?Young?Bent?atau uncle owen??inilah yg menjadi persoalan di benak hanjeng.Kajian kami yg paling layak ialah Peter Crouch sbb dier 2nd topscorer for England during qualifying.Data mereka di bwah ini.Setuju tak???kiter tengok jela ek..



Full name :Wayne Mark Rooney
Date of birth :24 October 1985 (1985-10-24) (age 23)
Place of birth:Croxteth, Liverpool, England
Height :5 ft 10 in (1.78 m)
Playing :position Forward
Club information:
Current club :Manchester United
Youth career:
1996–2002 Everton
Senior career:
Years Team Apps:
2002–2004 Everton :App=67 Goal =15
2004– Manchester United :App=165 Goal =71
National team:
2003– England App=55 Goal = 25
9 gol kelayakan worlCup Africa.
Analysis:Rooney adlah antara name yg konpem dlm team england yg akan beraksi worlcup tahun depan.Cume mau mencari pasangan sherashi jek.Ronney mmg muda lg,tapi pengalaman beliau dlm team eng bule d katekan banyak jugok.25 goal utk england masih lagi jauh utk kejar jaringan owen(40+).tapi kalo rooney perform,harapan utk england berjaya adalah cerah.Kawe mmg tak sabor mau lihat perlawanan berdarah england.huhu..



Full name :Peter James Crouch
Date of birth :30 January 1981 (1981-01-30) (age 28)
Place of birth :Macclesfield, England
Height :6 ft 7 in (2.01 m)[1]
Playing position :Striker
Club information:
Current club :Tottenham Hotspur
Youth career:
Tottenham Hotspur
Senior career:
Years Team: Apps & (Goals)
1998–2000 -Tottenham Hotspur 0 (0)
2000 -Dulwich Hamlet (loan 6 (1)
2000 -IFK Hässleholm (loan) 8 (3)
2000–2001 -Queens Park Rangers 42 (10)
2001–2002 -Portsmouth 37 (18)
2002–2004 -Aston Villa 37 (6)
2003 -Norwich City (loan 15 (4)
2004–2005 -Southampton 27 (12)
2005–2008 -Liverpool 85 (22)
2008–2009 -Portsmouth 38 (11)
2009– Tottenham Hotspur 9 (1)
4 gol kelayakan worldcup
Analysis: Beliau sangat tinggi,dan kurang power..hehehe..tapi stakat ni utk england dier main agak ok2 jek..cume rooney mmg perlukan patner yg jenis ini(heskey,crouch) yg berguna utk setting bola and musnahkan defence team lwan.Last game englanddier bejaya score 2 goal yg membolehkan beliau berada di blakang rooney utk menjadi penjaring kedua terbanyak.masih ade ramai lagi player yg layak mengantikan crouch.Sumenyer begantung pd dier utk meyakinkan Tuan Capello.Gud Luck!!

Thursday, October 22, 2009

World Cup 2010 Africa


Takbiiiiiiiiiiiiiiiiiiiir...tgk tajuk dah tau ek..mcam awal lagik,tapi inilah masa paling sesuai utk berbincang pasal bola.kali ni kami panel2 bola akan berbicara ttg player2 yg mane nation nyer dah layak ke World Cup.Bermula dari stiker...smpaila ke manager.Kite mulakan dgn striker Denmark duo ni yg menjadi nadi kpd layaknyer Denmark.
mari kiter...

Full name :Søren Larsen
Date of birth : 6 September 1981 (1981-09-06) (age 28)
Place of birth:Køge, Denmark
Height :1.93 m (6 ft 4 in)
Position : Striker
Analysis:Kekuatan adalah rashia(bak kater ajai)ketinggian dier maybe punca beliau mnjadi penjaring terbnyak utk denmark pd kempen kelayakan piala dunia.Skang bemain di liga German utk kelab MSV Duisburg(loan).

Full name :Nicklas Bendtner
Date of birth :16 January 1988 (1988-01-16) (age 21)
Place of birth:Copenhagen, Denmark
Height :1.93 m (6 ft 4 in)[1]
Position :Striker
Analysis:Pemain tinggi yg hanya perform utk Denmark tapi tahi bila bermain dgn Arsenal.Masih lagi tak percaya nape wenger still percaya pd beliau.Inilah masenyer utk Bendtner tunjuk kekuatan dan kematangan di beliau di atas padang.Bersama2 Soren Larsen menjadi top scorer utk team denmark.Perhatikan mereka berdua ini.

Monday, October 19, 2009

Cerita Sang KakaLa

William Wallace yg Gagah Berani
Cerita Satu
Dua hero mingguan di lantik kerajaan TOLIBAN untuk pergi berbincang tentang strategi perang akan datang.Minggu ini yg bertugas ialah Wiliam Wallace dan Jack Dawson.Sepanjang mggu Wallace berhempas pulas menjaga keamanan negara.Tibalah masa utk Jack Dawson utk pergi mghadiri perbicangan perang yg di namakan "Strategi MJAD". Mengikut Titah Sultan Karuna Pulai,sesiapa yg tidak bertugas sepanjang mggu akan di pilih utk pergi ke Stategi MJAD.Maknanyer,si Jack Dawson yg kena pergi...malangnyer beliau tak mau pegi kerana itu bukan tugasnyer katenyer...maka di suruh jua si Wallace oleh Bendahari Kuali utk pergi ke meeting tersebut..Si Wallace yg taat lgi berhemah pun pergila jua menurut kate..namun di dlm hati beliau membara bak api neraka...Moral of the story:Jgn mudah terpedaya dgn perilaku seseorang,kelak tertipu beliau..


Jack Dawson yg Manis Jambu

Cerita Dua
2 ekor orang gaji di rumah Tuan Harmidion Soadom adlah antara yg di benci oleh anak2 beliau.
Mereka ialah Sustrawon Citra dan Suharmion Kutri. Cerita kali ni fokusnyer kepada Suharmion Kutri.Adepun si Kutri ini nampaknyer sedikit rajin berbanding Citra yg slalu merengek tak tentu pasal.Rajinyer si Kutri ni sehinggakan mendapat kepercayaan Tuan Harmidion Soadom utk menjadi driver beliau sekiranya supir yg ade skang ni,Putra Kencana Aduka mengalami masalah.Nak di jadikan cerita...Putra pun sakit perut dan tak dpat bekije selama seminggu.lalu Tuan Harmidion pun mengarahkan Kutri menjadi supir sementara.Namun si Kutri ini menolak dgn selambe hanjeng nyer..maka terpinga2 si Putra apabila di minta utk bekija kembali oleh Tuan Harmidion.Alasan si Kutri ni dier nak cover keje2 si Citra yg slalu kuat merengek pun bak hanjeng jugak..Moral of the story:Nampak jek rajin tapi bengap bak hanjeng..lalala

Friday, October 2, 2009

Kalut @ Mencarut???

Malasnyer mau taip...huhu..akhirnyer dah setahun aku kije kat CSC(dulu CSA).Penatnyer...
Dah mcm2 benda aku buat,tp rasenyer bnyak lagi yg kena belaja ni..

This week apela mau buat ek??tggu org dtg pasang drill umah ari sabtu,malam sabtu mau men putsal besama2 rakan2..lame dah tak beraksi..musti pancit..huhuhu

bye..malas nak taip..bising kat opis!!!!