There was an error in this gadget

Thursday, December 11, 2008

2 bulan berlalu...

huuuuuuuuuuuuuuuuaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
dah 2 blan aku kije.aini pun aku kije d kala besday sultan selangor..
hehehehe...damainyer opis tanpa hiruk pikuk jeritan manusia...tp rasa mcm kompeni nak bankrup pun ade.sunyi sepi jek..hehehe..aku lapo la.jap lg pas isyak balikla.
Aku dtg kije ni pun sbb ade monthly CTLan upgraded yg aku dpt belaja buat d sini.
So,aku fokus wat ni jela..bnyak2 nnt kabut plak aku.
Ke arah AF 7!!!!!!!hehehe..malasnyer nak beratur...

Tak baaaaaaaaaaaaaaaiiiiiiik taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaau......takbiiiiir!!!!!!!!!!!!!

Tuesday, November 11, 2008

Abg John Berkata...

kalo korang tgk lantai kotor ke sampah dah penuh ke tlg la buang..ringan2kn tulang utk pastikan umah ni berada dalam keadaan kemas..buat mcm umah sndri lah..aku tak selesa nampak kotor2 nih..jgn amik ati lak aku tegur.Tq. Akum..-Abg John Bersuara-


Aku ni pengotor ka???iyela tu kot...nak tau bukti aku ni pengotor,cube tnya abeTot,Zul Rambut,Acerap Tabligh,Alang,Ajemal,Mugni,Azan,Zamzahari,Farok,Wak...Mereka semua pnah dduk sebilik dan serumah dgn aku.Tnyalah diorang ek...hehehe...Aku dan Apoi ni mmg pengotor agaknyer...hahahaha...

Thursday, November 6, 2008

Detik Sehati Berdangduuut...

Rasa nak menulis plak tatkala tiada kerja di opis di kala ini. Sudah hamper mau genap sebulan bekije.Ini adalah pengalaman petama aku bekije.Perasaan becampur baur…entahla..mabe aku xpndai begaul???tak pndai bwak diri???aku still mncari rentak and keberanian.Aku jadikan 1st job aku ni as an experiment to gain experience.Buleh ka gitu???huhuhu..

Kalo ade org guide aku and bwak aku bila buat kije2 kat CSA ni (mcm masa kat advance pact dulu)..Insya’allah aku bule cepat terrer.hehehe..skang ni aku dah mula dpt kije2 yg aku kena buat.tp kdg2 jela..kalo xde kije aku rileeeeeksssss jelaaa…

So far kije cni ok..Alhamdulillah aku redha stakat ni..aku tggu aku jd terer dlm bidang ni jek..chit porrrrah..tp aku cubela ek.Usaha…doa..tawakal..skang aku dah telibat dgn bnyak bidang..hehe…Diploma(telecommunications)Degree(electronics)Practikal(biomedical)Kije(IT).Kire positif jgaklaa.nnt dah campur semua2 tu,barulah aku bule jd dekan and ubah peraturan university itu..hehehehe…semua buleh pakai skirt..lalalal

Sudaaaaaaaaah…jgn merepek…tak baaaaiiiiiik tau….daaaaaaadaaaa

Friday, October 31, 2008

Hayatilah...


Aku tegerak nak paste lirik lagu ni slpas aku tgk uztad akhil hayy nyanyi lgu ni kat astro. tringat zaman muda2 dulu bernasyid lagu2 Raihan...hayatilah...SESUNGGUHNYA..

Sebenarnya hati ini cinta kepada Mu
Sebenarnya diri ini rindu kepada Mu
Tapi aku tidak mengerti
Mengapa cinta masih tak hadir
Tapi aku tidak mengerti
Mengapa rindu belum berbunga

Sesungguhnya walau ku kutip
Semua permata di dasar lautan
Sesungguhnya walau ku siram
Dengan air hujan dari tujuh langit Mu
Namun cinta tak kan hadir
Namun rindu takkan ber bunga

Ku cuba menghulurkan
Sebuah hadiah kepada Mu
Tapi mungkin kerana isinya
Tidak sempurna tiada seri

Ku cuba menyiramnya
Agar tumbuh dan berbunga
Tapi mungkin kerana airnya
Tidak sesegar telaga kauthar

Sesungguhnya walau ku kutip
Semua permata di dasar lautan
Sesungguhnya walau ku siram
Dengan air hujan dari tujuh langit Mu
Namun cinta tak kan hadir
Namun rindu tak akan berbunga
Jika tidak mengharap rahmat Mu
Jika tidak menagih simpati
Pada Mu ya Allah

Tuhan hadiahkanlah kasih Mu kepadaku
Tuhan kurniakanlah rinduku kepada Mu
Moga ku tahu
Syukur ku hanyalah milik Mu

Monday, October 20, 2008

Today is not good..

Pagi td aku xcden laggar myvi.Alhmdulillah aku hidup lg.Aku cume melecet tgn n lenguh2 tgn ni.Aku kena masa mau pg kije.Aku mmg tak reti n tak cekap bwak moto.Eeeeeeeee...Risaunyer aku..Pasni taktaula amoi(amanda) tu klim bape hengget pd aku.bnyak btol masalah aku.Umah sewa lg mcm haramjadah.Bilala aku nak dpt blanja org2 yg berjasa pd aku ni ek....doakan aku selamat sentiasa di mana jua pun aku berada..Amiiiiiiiiiiiiiiin...

Thursday, October 16, 2008

Seminggu berlalu..

huhuhuhu...sedih??epi??gumbira???ragu2???

sumenyer ade di dlm batu jemala aptik ni.Syukur dpt gak kije setelah penantian yg menyeronokkan.Kini kawe bergelar as a System Engineer at CSC-CSA. Yg betulnyer CSC.CSA ni Malaysia punyer.Sume yg aku blaja kat cni(kire keje sambil blaja la ni) is a new thing to me. Before this aku mane ade xpose dgn PC,server,window laaa...huhuhu..
Cuak gak pd mulanyer.Tp yg bagusnyer diorang paham aku ni fresh and electronics plak tu.Soooooo...kenala di ajar dgn penuh teliti.Aku pun kenala rajin2 mencari ilmu2 baru ni.
Maybe boring skit sbb umah sewa tak best..hanya aku dan apoi saje yg memahami masalah ni.Aku arap lepas dpt gaji nnt,mau terus cari umah lain dgn apoi..huhu..so,sshla nak blanja rakan2 sume nnt..huhuhu..risaunyer...aku mau bagi2 rezeki aku ni pd sume2 orng yg tlah telibat mmbntu aku dr zaman aku susah smpaila aku lega sikit skang ni..huhuhu..jasa kamu semua akanku kenang selalu..doa ku mohon dari ALLAH utk kamu semua..
smpai sini dulu ye...kalo bekesmpatan aku taip lagi...daaaaaaaaaaa....
Tak baiiiiiiiiiiiiiiiiiiiik tauuuuuuuuuuuuu..AFUNDI ttp AFUNDI...hehe

Saturday, September 27, 2008

I Just Want The Truth...

Ini adalah hasil kajian yg di lakukan oleh adik aku...
Tolong sebarkan perkara ini (Sejarah Penjajahan Tanah Melayu) kepada kawan kawan kita supaya kita semua dapat kesedaran di sebalik sejarah yang sengaja tak didedah disebabkan agenda tertentu.. Semoga dari pendedahan ini kita mengambil iktibar betapa Ketuanan Melayu disanggah selama ini.....

1508: Alfonso de Albuqurque menyampaikan hasratnya kepada Raja Portugis untuk meluaskan pengaruhnya ke Asia Tenggara ( Melaka pusat perdagangan Asia Tenggara ketika itu) Dan juga laluan penting perdagangan timur barat. Raja Portugis bersetuju untuk menyediakan kemudahan bala tentera 158 buah kapal, 15300 ( anggaran) bala tentera

1509: Portugis menghantar perisik ke Melaka untuk mengetahui keadaan kekuatan pertahanan disana

Oct 1511: Alfonso berjaya menawan Melaka setelah berhempas pulas melawan 5 pahlawan melayu terhandal (Hang Tuah, Hang Lekir, Hang Lekiu,Hang Jebat dan Hang Kasturi. Ini adalah mimpi ngeri bagi pihak Alfonso,

untuk menawan Melaka serta berlawan dengan 5 Hang bersaudara, mereka perlu mendapat askar tambahan setelah 15k askarnya terkorban dalam pertempuran selama 6 Hari itu dengan 5 Hang bersaudara.. akhirnya dapat juga menawan Melaka setelah hampir kecewa dan putus ASA...

1512: Setahun 12 bulan kemudian Alfonso ingin meluaskan kekuasaannya ke Perlis, Kedah dan P.Pinang, yang ketika itu adalah pusat pengeluaran tebu untuk gula rantau ini,...

Feb 1512:Alfonso menghantar perisik ke Perlis, Kedah Dan Pulau Pinang untuk mengetahui kekuatan bala tentera di sana mengikut sejarah, perisiknya telah ke kedai kopi sekitar untuk mendapat segala maklumat yang diperlukan.. .

Seminggu selepas itu....

FEB 1512, Perisik balik ke Melaka untuk memberitakan hasil risikan kepada Alfonso. Di bawah adalah perbualan percakapan antara perisik dengan Alfonso yang selama ini cuba disembunyikan dalam buku sejarah

Perisik 1.2..3: Selamat pagi

tuan (sambil bertabik)

Alfonso: Selamat pagi

Perisik 1: Begini lah Tuan, lupakan saja niat Tuan untuk menawan Perlis, Kedah Dan Pulau Pinang.

Alfonso: Kenapa kuat sangat kah mereka itu..? ( dengan nada marah Dan bongkak)

Perisik 2: Untuk menawan Melaka yang mempunyai 5 pahlawan terhandal Hang Tuah, Hang Jebat, Hang Kasturi, Hang Lekir Dan Hang Lekiu pun kita kehilangan hampir 15k bala tentera, inikan pula kita nak menawan Perlis, Kedah Dan P.Pinang yang mempunyai beribu ribu Hang..

Perisik 3: Betoi tu Tuan...antaranya. .Hang Sihat, Hang Buat Apa, Hang Apa Khabar, Hang Lagu Mana, Hang Pi Mana, Hang Nak Pi Mana, Hang Kat Mana, Hang Singgah Dulu, Bapak Hang, Mak Hang, Adik Hang, Tok Hang dan macam macam lagi Hang Ada Kat Sana.....

Mendengar hasil risikan itu Alfonso pun tak jadi nak pi serang disebabkan pengalamannya sebelum ini bersama 5 pahlawan melayu Melaka

amat ngeri......ini kan pula nak berhadapan beribu ribu Hang kat situ.


Friday, September 19, 2008

Abdullah bin Amr membakar Pakaiannya

Sempena raya nak dekat ni.aku nak bawakan satu cerita utk orng2 lelaki semua.di harap crita ni di baca sebelum korang pg beli baju raya..
Pada suatu hari, Abdullah bin Amr bejalan2 besama Nabi s.a.w utk suatu urusan.Abdullah ni pakai baju kaler kuning kunyit yg terang.Nabi Muhammad bertanya:
“Apakah pakaian yg kamu pakai ni?”
Abdullah tak menjawab.dier rasa sedih. Dia berfikir nabi Muhammad mesti tak suka pakaiannyer tu.beliau pun pulang ke rumah.sampai jek kat umah, dier tgk api sdng menyala kat umah dier.lalu Abdullah pun mencampakan baju dier ke dalam api.
Esok beliau betemu dgn Nabi Muhammad. Baginda bertanya:
“Mana pakaian kamu semalam?”
Abdullah pun menceritkan ape yg berlaku.Baginda senyum dan lalu berkata:
“Ya Abdullah..nape kamu bakar pakaianmu tu..Kamu seharusnyer menghadiahkan pakaiann mu itu utk kaum keluargamu yg perempuan..
Nabi Muhammad s.a.w telah mencadangkan supaya di hadiahkan pakaian itu kepada orang perempuan. Kisah ini menunjukkan Nabi Muhammad lebih menyukakan orang lelaki tidak memakai pakaian yg garang warnanyer dan baginda menyuruh pula pakaian sedekimian di pakai oleh kaum perempuan sahaja.

Tuesday, September 16, 2008

Penantian kian tamat..

pada satu petang yg panas terik,besama2 dgn letih berpuasa..aku mendapat pggilan drpd Computer Systems Advisors (csA) yg mengatakan aku bejaya dan bepeluang bekije dgn mereka.Perrrrrrrrghhhhhh...Alhamdulillah..Skang ni aku sdg tggu offer letter dr diorang dan maybe aku setat kije lepas raya@sebelum raya..Tapi aku bagitau diorang and mintak setat lepas raya utk bg aku masa cari umah sewa...Insya'allah bila2 pun aku dah ready utk di bambu di tempat kije.Almaklumlah aku ni bkn pandai sgt..cuma rajin je..huhu..

Skang aku akan mencari umah sewa dulu sementara tggu surat tawaran..Ape2 pun aku mau besyukur pd Allah dan beterima kasih pd semua pihak yg telibat secara lansung dan tak lansung sepanjang proses ini..Jasamu sume akan ku kenang dan aku doa pada Allah agar kita semua berada di bawah lindungan-NYA..Amiiiiin..

Sunday, September 14, 2008

Last Episode...This week is da ECL game!!!

Group G
ARSENAL, PORTO, FENERBACHE and DINAMO KIEV
Nasib agak malang utk pasukan dlam group ni kerana kekuatan diorang agak sama rata. Cuma arsenal yg agak terlebih power sikit,tapi still kurang pengalaman anak2 muda dan kehilangan midfield spt flamini,hleb and Gilberto.Tapi tu sume tak efek sgt sbb arsenal dah biasa main dgn kadar kanak2 terhebat.Perlu di ingat Flamini and Hleb kalah besama dgn team masing2 dlam season opener sdgkan arsenal gembira membelasah Newcastle. 3 team lagi ttp akan bagi arsenal saingan terutamanyer Fenerbache (suku akhir last season) dan jugak porto yg jugak bekas juara edisi 2004. Mari kita saksikan ramalan2 pakar kami..
Shebby Sigh Rasa - Arsenal and Fenerbache
Hasbolah Awing – Porto and Arsenal
Group H
Real Madrid, Juventus, Zenit and Bate Borisov
Alahkah indahnyer manjadi pemain2 borisov (Belarus) sbb dapat bersama lawan dgn Real,Juve dan Zenit.Zenit mmg dah menjadi salah satu gergasi eropah.Ade sape2 brani bangkang???Zenit dah beat Manu taaaau…arap maklum tere ke tak tere.last season selamber singkirkan Bayern.So,Real and juve mesti kena kerja keras.jgn begantung pd sejarah silam jek.Juve maybe struggle sbb baru kembali ke eropah.dan real maybe sdikit masalah dlm mengekalkan momentum diorang.jadi dgn bangganyer kami mengatakan..
Shebby Sigh Rasa – Real and Zenit
Hasbolah Awing –Juventus and Real

Friday, September 12, 2008

Part 3:The Prediction

Group E
Manchester UTD, Villarreal, Celtic, Aalborg
Petama,abaikan Aalborg dari denmark tu.Takde maknenyer diorang dlm goup ni. MANU and Celtic skali lagi jupe. Villarreal akan menjadi pengacau. Harus di ingat Villareal pernah sampi separuh akhir pada 2006 tapi tewas pada arsenal masa tu.Mmg 2 kelab British tu dah sebati dgn ECL tapi barisan Villarreal jgn di pandang remeh.Punca diorang kembali season ni adalh serangan yg mantap dan jugak pertahanan yg jitu.Perrrggh…Ingat Nihat?nihat akan bersama forlan di seranagn dan midfield plak Marcus Senna dan juga Pires. Petahanan sperti capdevilla dan rakan2 kelihatan kebal utk melindungi si keeper. Panel kami memilih…
Shebby Sigh Rasa - Villarreal and manU
Hasbolah Awing – manU and Celtic
Group F
LYON, BAYERN, FIORENTINA, STEAUA BUCHAREST
Bayern kembali!!!!!hurrrayyy..tapi tak semanis yg di jangka.Diorang tepaksa mengadap Lyon yg mmg tiap season layak ECL dan juga kembalinyer Fiorentina ke pentas utama eropah.Ade kepayahan utk Bayern walopun pemain diorang betaraf dunia. Fiorentina dgn pemain Italy yg degil2 dan kebal. Termasuk penyerang baru gilardino yg akan besama2 adrian mutu merobek gawang2 musuh mereka. Lyon semestinyer tiada masalah dgn benzema semakin membesar.Pasti kelab2 eropah goyang dgn kehadiran benzema ni. Ahli kaji bola kami menjangkakan…
Shebby Sigh Rasa - Fiorentina and Lyon
Hasbolah Awing – Bayern and Fiorentina

Wednesday, September 10, 2008

Part 2:ECL Dizcuz..

Group C
Barcelona, Sporting Lisbon, FC Basel, Shaktar Donetsk
Barcelona spatutnyer tiada masalah utk layak ke next round. Name2 seperti messi,xavi,puyol,eto’o,henry di tambah plak dgn muka baru sperti hleb,alves,keita mmg mmbuat pasukan lawan gentar siooooot…cume sapekah yg akan follow barca to the next round???Sporting calon utama.tapi sporting ni taklah konsisten sgt bila kat eropah.So, Basel@Shaktar buleh mencelah utk merebut tmpat kedua.Bagaimanapun pakar2 kami memilih untuk…
Shebby Sigh Rasa – Barca and FC basel
Hasbolah Awing – Barca and Sporting Lisbon
Group D
LIVERPOOL, PSV EINDHOVEN, MARSEILLE and ATLETICO MADRID
Hahahahahaha.Gelak besaaaaaaaaaar..Group ni paling susahla nak predict.Sume ade kekuatan masing2. SUme ade sejarah terbaik dalm kejohan eropah. Tak berani nak pilih sape2.Team yg kurang silap and tak drop point mase main tmpat sendiri akan mara ke next round. Pakar2 kami mengatakan…
Shebby Sigh Rasa – Liverpool and Atletico
Hasbolah Awing – Marseille and Liverpool

Saturday, September 6, 2008

Champions League Dizcuz..


Group A
CHELSEA, AS ROMA BORDEAUX, CLUJ
This group nampak mcm kureng mencabar bagi Chelsea.Yg betol2 power pun Cuma AS ROMA. Bordeaux dah lama tak napak beraksi di kejohanan utama eropah. Dulupun team ni bkanlah sepower PSG,Monaco,marseille dll.Cluj plak 1st time ni main eropah.Team dari Romania mmg tak di ketahui lanasung kekuatan and kelemahan dier. Tak susah nak pilih team yg akan ke next round. Ahli panel kami mempredictkan…
Shebby Sigh Rasa – Chelsea and AS Roma
Hasbolah Awing - AS Roma and Chelsea
Group B
Inter Milan, Werder Bremen, Panathinaikos, Anorthosis
Panathinaikos kembali stelah lama mghilang. Anorthosis plak pndatang baru dri Cyprus.tiada yg istimewa dri 2 kelab ni.Yg jelas Inter and Bremen adlah pilihan utk ke peingkat setrusnyer. Inter dgn mourinho dan barisan pemain baru sperti muntari,mancini dan quaresma nampak semacam cukup mantan utk meraih ssuatu dlm edisi kali ni. Bremen plak dgn pengalman 2 season berturut2 utk champions league kelihatan dpt mmbantu mereka ke next round. Pilihan kami ialah…
Shebby Sigh Rasa - Inter and bremen
Hasbolah Awing- Inter and bremen

Teruskan update besama saye utk mengetahui ramalan bagi group2 yg lain pula.Bole tggalkan komen jika anda ade pendapat sendiri.jgn lupa mengundi ye..Jupe lagi...
Tak baiiiiiiiiiiiiiiik taaaaaaaaaaau...

Sunday, August 31, 2008

Setahun Sudah Berlalu…Epi Merdeka Day..


Takbiiiiiiiiiiiiiir semua..kali ni aku mau imbas kejadian semula tahun lepas pada hari dan tarikh yg sama iaitu pada malam merdeka..
Aku,azan n sapik berhajat mau mkan sperti biasela.Tapi kami taktau mau mkan di mana.Azan mau buat persiapan utk ke Kinabalu.maybe dier nak ajak odeng membeli belah di JJ wangsa maju n sekaligus makan di sana.Kalo mcm tu,bulela aku ajak feeza skali(awek aku daaaa).kami bertiga pun ke rumah odeng d melati.Dier pesan,kalo dier tido,kejut dier.Odeng ni terkenal dgn semangat tidur yg hebat.kalo dier tido,jganla buat bising,nanti dier hangin plak.Tp dier sopan org nyer..hehe..Chit..
Kami smpai di umah melati.Mmg odeng tgh tido pun.Reza pun sama.Kami kejut odeng.Odeng pun bgn.Reza suruh pegi dulu.Dier kata dier ngntok lagi.Kami semua pun bergerak k JJ.Muktamad la ni pg sana.Diorang pg usha brg2 nak pg kinabalu.Aku plak mencari feeza yg dah smpai dulu kat JJ.Aku n feeza pun tggu kat foodcourt JJ.
Sebentar kemudian diorang pun smpai..Feeza order laksa.Azan,odeng,sapik order ape ntah aku tak hengat plak.Tp nasik gorenglaaa..Ape jenis agaknyer..abaikan.Makan punyer makan.Selesai.Sapik n azan nak aiskrim plak.Diorang pun pegi beli aiskrim.Rupe2nyer odeng tak makan aiskrim.Sapik tenampak satu makanan masa dier pg beli aiskrim tadi.Ape ek???Rumpai ka hape ntah.Sapik n feeza pun pegi beli makanan tu..katenyer sedap..diorang pun kembali n kami pun sambungla mkan smpai dkat jam 11 lebih.Then,kami semua pun berhajat mau pulang..
Aku pg anta feeza balik umah dulu.Masa ni blum tepat jam 12 lagi.Kejap lagi jam 12 adela bunga apinyer ni.Maklumla KL..Feeza da masuk umah..aku bejalan ke kreta kuning azan.on the way tu,jam 12 tepat..MERDEKA MERDEKA MERDEKA!!!!Bunga api pun keluar dari celah2 bumbung JJ tu.huhuhuhu…Sederhana nyer aku sambut merdeka.Aku dah duk kL dekat 6 tahun,tp aku still tak pernah kua celebrate Merdeka ka..new year ka..Kenapa????aku benci kesesakan orang.Ramai2 behimpit.Perrrrgh..what the tuuuuuut..hehehe..lain org lain cranyer..ye tak???
Korang mcamana????Tanyelah diri sendiri…MERDEKA kah kita…
Tak baiiiiiiiiiik tauu….Takbiiiiiiiiiiiiiiir…

Friday, August 29, 2008

Perbualan di ptg Jumaat..Aku kembali ceria sedikit

jemal moll: azan...
jemal moll: u r the man
SyNcHrOSouL HeaRt: perghhh... jd versi soprano
jemal moll: perghh
jemal moll: isap rokok sblm nyanyi...
jemal moll: rambut straight
jemal moll: perggg...selambe aku mengulao nih...
SyNcHrOSouL HeaRt: ko mmg pon jemal
hadrie henry: ade koir khas kat belakang zamzahari
jemal moll: bos aku nmpak sure happy
jemal moll: mane leh
hadrie henry: sumenyer budak2 umah berlian
hadrie henry: ketua koir en.Apit Printer
SyNcHrOSouL HeaRt: nape kitorg lakk
fauzan .: wei pul abg kau apit mn?
fauzan .: dah balik ke?
hadrie henry: tepuk2
azan aminnudin: fauzan rindu abg dia la tu
azan aminnudin: hahaha
SyNcHrOSouL HeaRt: apit ada kt dlm blik dia
fauzan .: hahha
SyNcHrOSouL HeaRt: xtau wat pee
SyNcHrOSouL HeaRt: ko miscal la die
azan aminnudin: dh lama xtidur skali
SyNcHrOSouL HeaRt: tgh hepi tuhh
azan aminnudin: ambik la cuti mai tidur ngan apit hang tu
SyNcHrOSouL HeaRt: pkr mng kt kg dia
fauzan .: hahah
jemal moll: hahaaha
hadrie henry: PKR is da best!!!!
jemal moll: asal senyap??..
jemal moll: siot...masing2 burak ng awwekks
hadrie henry: bule ka???
jemal moll: epul...
jemal moll: td azan kate die chat ng awek ko
jemal moll: sape?..
hadrie henry: epul dah ade aweks jugaklaaaaaaa
hadrie henry: mane sume org ek jemal???
hadrie henry: siotla
SyNcHrOSouL HeaRt: ape aku lak hadrii
hadrie henry: tgk belanjawan pak lah kot
jemal moll: siot je
SyNcHrOSouL HeaRt: ko jgn dgr ckp azan tuhh
jemal moll: bih tu?..
SyNcHrOSouL HeaRt: azan da xjoinlaa
jemal moll: nk dgr ckp ko?..
SyNcHrOSouL HeaRt: xbestla cmnehh
SyNcHrOSouL HeaRt: xde bhn
jemal moll: asal
hadrie henry: azan mmg suka ckp epul macm2
hadrie henry: sian epul ek
azan aminnudin: fauzan ni rza
jemal moll: dah kuar?..
hadrie henry: tapi epul etap jiwang
azan aminnudin: nanti kita bukak puasa sesama yer
fauzan .: hang kerja AIC ye ridza
jemal moll: sian epul ekkk
SyNcHrOSouL HeaRt: hadri mmg memahami aku
fauzan .: brp dia bg?
azan aminnudin: huuh..aku baru suruh diorg comfirm ngan aku
SyNcHrOSouL HeaRt: alaaa
jemal moll: epul jiwang
azan aminnudin: kalau ye..slasa aku start
SyNcHrOSouL HeaRt: rezaa burak ngan pozan jela
SyNcHrOSouL HeaRt: kite ape citer wahai hadri n jemal
jemal moll: aic tu ape?..
azan aminnudin: jadi test engineer
hadrie henry: taniah reza
jemal moll: mcm AIG ke?..
azan aminnudin: buat smart card..benda mcm sim card tu
hadrie henry: hang mmg power testing
SyNcHrOSouL HeaRt: taniah hadri
hadrie henry: ape da aku??
azan aminnudin: aic semiconductor
fauzan .: lps nie ridza open table
azan aminnudin: kalau dapat fuji next week enquipment engineer
fauzan .: mai dtg kulim
jemal moll: tahniah epul
azan aminnudin: aku bukak kat utara ja..
SyNcHrOSouL HeaRt: sim card pkai bluetooth kaa
SyNcHrOSouL HeaRt: azan tanye kt reza
azan aminnudin: kalau nk kena dtg utara la..
fauzan .: beter masuk fuji
fauzan .: kau hold dulu ridza
jemal moll: tahniah hadrie
azan aminnudin: fuji xcomfirmn lg
fauzan .: hadri cari kerja kat utara la
hadrie henry: time kasih
azan aminnudin: aic aku dh o medical dh
azan aminnudin: skrg ni nk cari experience je dulu
hadrie henry: korang sediakan topup banyak2
hadrie henry: undi aku
jemal moll: tahniah ajmal
SyNcHrOSouL HeaRt: ko time kasih ape hadri
fauzan .: tinggal kan jemal sorang2 kat melaka
azan aminnudin: aic aku still buat semicaon
hadrie henry: hehehe
jemal moll: haahahaa
SyNcHrOSouL HeaRt: hohpohoho
hadrie henry: ujung sangatla
jemal moll: hohohoho
hadrie henry: sangapla aku
jemal moll: za....
azan aminnudin: fuji aku buat mantainance machine
fauzan .: hahah
SyNcHrOSouL HeaRt: eleh ko pon dok ujung gak hadro woi
azan aminnudin: so xtau la
jemal moll: gaji ko lg byk dr pojan ke?...
SyNcHrOSouL HeaRt: hadri bkn hadro
azan aminnudin: sket je
fauzan .: haah
azan aminnudin: tp duk kulim koira ok la
fauzan .: apa nie mal taya gaji
jemal moll: eleh
jemal moll: pojan xmau banje aku
fauzan .: hahah
jemal moll: kemut..
azan aminnudin: ko le jemal dh keje xmau belanja kawan2
fauzan .: dtg penang la
SyNcHrOSouL HeaRt: tp pozan blanje aku knn
azan aminnudin: kecoh
jemal moll: aku da banje sket..
SyNcHrOSouL HeaRt: ko blile blanje kitorg
jemal moll: ko takde..
azan aminnudin: belanja apa\
jemal moll: gi alamanda arituh
SyNcHrOSouL HeaRt: ko sorg jek skang neh yg kemut
azan aminnudin: mcm xiklas je xajak pun
jemal moll: mane de.
SyNcHrOSouL HeaRt: xde bontot pon kemut kerr
SyNcHrOSouL HeaRt: gler power
jemal moll: aku blk ngn alang..bob...jelai..ja
azan aminnudin: ok la geng aku nk balik dh..
SyNcHrOSouL HeaRt: reza jgn jd cm jemal
azan aminnudin: ada kenduri la
jemal moll: korg tah kemana mase tuh
azan aminnudin: ok c u all
jemal moll: pojan open laaaaaaaaaaaaa
SyNcHrOSouL HeaRt: tatatatatatatata...
azan aminnudin: slamat berpuasa n berhari raya
fauzan .: all the best ridza
jemal moll: okok
jemal moll: gud luck za..
SyNcHrOSouL HeaRt: pojan da open laaaa
jemal moll: aku x rase pon
jemal moll: sama laa..
jemal moll: x kesah
fauzan .: kau dtg lambat mal
jemal moll: nk jugak
hadrie henry: hidup REZA!!
hadrie henry: aku bila plak???
jemal moll: reza
hadrie henry: uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
jemal moll: reza
jemal moll: reza
fauzan .: dtg penang
jemal moll: hadrie
fauzan .: semua kena dtg penang
jemal moll: jgn cani
fauzan .: baru bleh pau ridza
jemal moll: ko tgk..
fauzan .: heheh
hadrie henry: korang sume dah bejaya
hadrie henry: taniah
jemal moll: walopon reza lmbat gak keje..
jemal moll: tp die dah dpt..
jemal moll: pasni...x mustahil ko lak
hadrie henry: aku???bilala ek..
fauzan .: jgn risau hadri
fauzan .: apa kata kau kahwin hadri
fauzan .: sure murah rezeki punya
fauzan .: hehehe
hadrie henry: interview ade,pggil keje tak
jemal moll: okla tuh
hadrie henry: sape mau kawin dgn aku??
jemal moll: maybe sebulan kot
hadrie henry: huda dah pg kat azan
jemal moll: epullllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll
jemal moll: asal senyap
fauzan .: hahah
hadrie henry: epul pg jupe aweks
fauzan .: adik huda ada apa
jemal moll: ohh
hadrie henry: hehehehe
jemal moll: a'ah
jemal moll: sure hot..
hadrie henry: adik huda tak power mcm huda
jemal moll: azan marah ng kite ke?..
fauzan .: ha`a
hadrie henry: aaaaaaaaaaaaaazaaaaaaaaaaaaaaaaaan
fauzan .: muka banyak jerawat
jemal moll: ok
hadrie henry: epuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuul
jemal moll: kalo camtu...
jemal moll: adek pojan lah
jemal moll: hahahahahhahahahahahahaa
hadrie henry: adik huda hatinyer baiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiik
hadrie henry: pojan garanglaaaaa
hadrie henry: takut aku
hadrie henry: huhu
jemal moll: a'ah la
hadrie henry: ko trylaaaaaa
hadrie henry: ko dah kije
jemal moll: xmau la..
hadrie henry: hehehe
hadrie henry: mane sume org??
hadrie henry: aku n jemal jek
hadrie henry: aik???
jemal moll: pojan pon da senyap...
fauzan .: ada
jemal moll: xkn kite nk kutok mengutok 2 org jer
jemal moll: aik
jemal moll: garang nada
jemal moll: huhu
hadrie henry: sebelum puasa ni marila kita bermaafan
jemal moll: minta maaf pojan
fauzan .: hahahah
jemal moll: minta maaf hadri
jemal moll: minta maaf epul
hadrie henry: msti ramadhan ni korang rindu pada MCH,bazar greenwood,bazar taman melati...
fauzan .: tak bermakna kau mintak maaf dgn aku mal boleh dpt duit raya
jemal moll: ye btullll
jemal moll: ko nih
hadrie henry: minta maaf puzan,epul,jemal,azan
jemal moll: aku nk kn keberkatan ramadhan...
hadrie henry: nak duiiiiiiiiiiit
jemal moll: itu je
hadrie henry: aku muda lg
fauzan .: aku tak jump lg bazar ramadan kat penang noe
jemal moll: mmg la
jemal moll: x ramadhan algi
fauzan .: bosan siot puasa kat perantauan
hadrie henry: sume dah tidooooooooooooooooooo ek................
jemal moll: sabar je
jemal moll: ko kt penang ke ni jan
fauzan .: yes
hadrie henry: korang dpt cuti raya brape lama??
hadrie henry: jemal?pojan?
jemal moll: haa?
hadrie henry: cuti raye bape hari??
jemal moll: 3camtu kot..
jemal moll: x tau lg
fauzan .: aku 2 ari ajer kot
fauzan .: ok aku nak kena buat kerja dulu
fauzan .: nanti aku balas yee
jemal moll: laa
jemal moll: ok
jemal moll: jan...
jemal moll: selamat berpuasa.
jemal moll: sori salah silap
azan aminnudin: bye
hadrie henry: bye
hadrie henry: pak lah dah batuk2 bentang blanjawan
azan aminnudin: aku cuti seminggu
jemal moll: reza ke?..
jemal moll: best x keje ko???..
jemal moll: ade kosong???...hahahaaa
jemal moll: bye
hadrie henry: azan cuti sekolah
hadrie henry: mmgla seminggu
jemal moll: azan cuti ke...reza?...
jemal moll: aku konpius lah
hadrie henry: reza dah takde ni
hadrie henry: azan aku rasa
hadrie henry: epul mesti pg jupe aweks dier
SyNcHrOSouL HeaRt: rasa ape???
SyNcHrOSouL HeaRt: aku ada
hadrie henry: ooooooooooooooooooooooopppppppppppppppps
hadrie henry: lalalalalalala
jemal moll: ko senyap jer..
SyNcHrOSouL HeaRt: jgn nk ngate aku ekk
jemal moll: msg2 ng wek la tuh
SyNcHrOSouL HeaRt: aklo aku da ade awek nanti aku wt knduri
jemal moll: sambil masok tgn dlm suar
jemal moll: huh
SyNcHrOSouL HeaRt: mkn pulot kuning blah ngan keris
jemal moll: huhuu
hadrie henry: peeeeeeeeeeeeeeeeeeehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
SyNcHrOSouL HeaRt: hahahaha
jemal moll: hahahahahahaha
hadrie henry: jiwang sioooooooooooooot
SyNcHrOSouL HeaRt: baru care
jemal moll: ganas gile janji2 ko
hadrie henry: belah dgn kotela
hadrie henry: hehehehe
jemal moll: kote halus..
SyNcHrOSouL HeaRt: yg 2 secret laa
jemal moll: okla
SyNcHrOSouL HeaRt: nanti korg kecik atila tgk aku nyerr
jemal moll: x kecik laa kalo dah kecik..
jemal moll: hahahhahahahahahahahahaha
SyNcHrOSouL HeaRt: kecik xpe
SyNcHrOSouL HeaRt: janji power
SyNcHrOSouL HeaRt: 2 yg penting
jemal moll: power siot...
jemal moll: ayat ko
SyNcHrOSouL HeaRt: skil bkn saiz
SyNcHrOSouL HeaRt: saiz doesnt matter
SyNcHrOSouL HeaRt: hikhikhik
jemal moll: skil pe ko leh wat?..
jemal moll: huhuhu
SyNcHrOSouL HeaRt: hah...
SyNcHrOSouL HeaRt: kene bukak klas la ku nehh
SyNcHrOSouL HeaRt: rn80 sejam
SyNcHrOSouL HeaRt: mau??
jemal moll: ko tau2 laa
jemal moll: aku ni innocent.
jemal moll: kene diberi tunjuk ajar sket..
SyNcHrOSouL HeaRt: argghhh... pretend innocent
hadrie henry: aku taktau ape yg korang bualkan ni
hadrie henry: aku buta iT
hadrie henry: hehehe
SyNcHrOSouL HeaRt: eh mane bdk hadri nehh
SyNcHrOSouL HeaRt: bual psal konek
SyNcHrOSouL HeaRt: jemal nk tau skil2 trbaru
SyNcHrOSouL HeaRt: hadri tlg xplain kt jema
jemal moll: konek aku keras n besar la bile tgk blue...
jemal moll: asal ek??...
SyNcHrOSouL HeaRt: ko pon nley thn gak knowledge psl konek neh
SyNcHrOSouL HeaRt: tgk blue da keras
jemal moll: leh letak towel basah..
SyNcHrOSouL HeaRt: ko try la test ngan awek mane2
jemal moll: tu la aku ckp...
jemal moll: aku innocent
SyNcHrOSouL HeaRt: bru leh tau 2 keras power ke x
jemal moll: xtau apasal..
SyNcHrOSouL HeaRt: test la dluuu
jemal moll: da test...
jemal moll: diorg ckp....
jemal moll: "power"..
SyNcHrOSouL HeaRt: 2 jekkk///
jemal moll: gile
hadrie henry: aku baca korang bual
hadrie henry: hehe
jemal moll: so...
jemal moll: power gile
SyNcHrOSouL HeaRt: dorg nk jaga ati ko je kot
hadrie henry: huhuhu
SyNcHrOSouL HeaRt: huhuhuhu
jemal moll: ohh
jemal moll: sori
SyNcHrOSouL HeaRt: kang tkt ko terasa lakk
jemal moll: xkn kot..
jemal moll: slalu call...
hadrie henry: aku pun budak innocent
jemal moll: nk lg.
jemal moll: a'ah...
jemal moll: kite sama..
SyNcHrOSouL HeaRt: sodahla korg
hadrie henry: betul laaaaaa
SyNcHrOSouL HeaRt: ko try kt bapok kot arituh
hadrie henry: azan ajek yg tere bab2 ni
jemal moll: pale ko
hadrie henry: hehehe
hadrie henry: ye ke mal??
SyNcHrOSouL HeaRt: eh mane dak pozan nehh
jemal moll: da bla la
SyNcHrOSouL HeaRt: azan ???
SyNcHrOSouL HeaRt: hahahaha
SyNcHrOSouL HeaRt: dia la lg xpert sbnrnyeee
hadrie henry: azaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaan
hadrie henry: musti tido tu
jemal moll: btul2
SyNcHrOSouL HeaRt: 2 yg pervert jek skang nehh
jemal moll: ko pi usha jap...
jemal moll: azan watpe?..
SyNcHrOSouL HeaRt: ok2.. jap
SyNcHrOSouL HeaRt: dia lyn ape ntah kt pc dia
SyNcHrOSouL HeaRt: sorg2
jemal moll: bahye tu
jemal moll: betul2 mrh die ngn kite ek?..
SyNcHrOSouL HeaRt: hadri ko try miscl dia
azan aminnudin: naruto baru dah kuar
azan aminnudin: sambil tgk blue
SyNcHrOSouL HeaRt: ehh ade laaa
jemal moll: oooooooOOOOOOOooooooooo
jemal moll: ish
SyNcHrOSouL HeaRt: kwn2
SyNcHrOSouL HeaRt: kn btol aku ckp
jemal moll: bahye sorg2 nih
SyNcHrOSouL HeaRt: 2 la psl
hadrie henry: utk korang sume www.redtubecentral.com
jemal moll: alang kate maybe mlm sket baru gi mah korg
azan aminnudin: itu ar
azan aminnudin: richard pun
SyNcHrOSouL HeaRt: soh dia dtg bwk mknan
jemal moll: wahh
jemal moll: porn ke?..
SyNcHrOSouL HeaRt: website ape tuh hadri
jemal moll: nk2
hadrie henry: open je
jemal moll: brunete
hadrie henry: utk segarkan minda
jemal moll: blonde
jemal moll: besh2
hadrie henry: ajmal pandai
jemal moll: aku x leh..
jemal moll: kt opis
azan aminnudin: segarnyer....\
SyNcHrOSouL HeaRt: ok aku try bukak
azan aminnudin: epul sorang2 bahya tue
jemal moll: ko xleh aa pul
SyNcHrOSouL HeaRt: nk tgk segar cmne
jemal moll: segar.
hadrie henry: tgk sikit2 sudah
jemal moll: ko dgr je dr bilik azan
jemal moll: sok sambung
hadrie henry: kat sini bule belajar mcm2
jemal moll: iyeke
jemal moll: besh nye
hadrie henry: nnt malam pertama xdela terkial-kial
azan aminnudin: sekejap jer aku dah pandai
jemal moll: from innocent to indecent
SyNcHrOSouL HeaRt: ade virus siot
SyNcHrOSouL HeaRt: jahanam la pc aku
hadrie henry: jgnla klil
jemal moll: uihhh
jemal moll: biaq btui
hadrie henry: jgn klik situ
jemal moll: azansenyap sgt nih
SyNcHrOSouL HeaRt: klik kt mane
jemal moll: bhye siot
jemal moll: pi tgk
azan aminnudin: aku layan awek
hadrie henry: azan layan aweks dier
azan aminnudin: bukan
SyNcHrOSouL HeaRt: awek???
azan aminnudin: awek munir
SyNcHrOSouL HeaRt: huda kerr??
SyNcHrOSouL HeaRt: sape awek munir??
hadrie henry: aweks miunir??
azan aminnudin: rahasie ar
SyNcHrOSouL HeaRt: elehhh....
SyNcHrOSouL HeaRt: wahhhhh... xpsl2 kene scan pc
SyNcHrOSouL HeaRt: weh ni la ku bg korg lyn
jemal moll: sape??..
hadrie henry: maafkan daku epul
jemal moll: si pizah tu ke?..
azan aminnudin: virus aper nie
azan aminnudin: aku risau gak'
hadrie henry: mane ade virus
jemal moll: sebaik aku x buk
jemal moll: tu la padah
hadrie henry: benda pop-up tu
jemal moll: dosa tauo
SyNcHrOSouL HeaRt: try lyn teenyhut
SyNcHrOSouL HeaRt: cnfrm xde virus nyerr
hadrie henry: aku nak blaja
hadrie henry: aku buta iT
azan aminnudin: pergh...
jemal moll: blaja apeeee???>..
azan aminnudin: epul pun pandai gak
azan aminnudin: aku sorang jer naif lagi
hadrie henry: rm80 sejam epul cas
SyNcHrOSouL HeaRt: azan naif???
SyNcHrOSouL HeaRt: sodahla
SyNcHrOSouL HeaRt: bohong!!!
hadrie henry: sume dah layan
hadrie henry: senyap jek
jemal moll: bohong laa sume
jemal moll: aku je naif n innocent
jemal moll: pure heart
azan aminnudin: jemal naruto n bleach baru dah kuar
jemal moll: x ensem jer
azan aminnudin: manga la tapi
jemal moll: manga ke?..
jemal moll: ok
jemal moll: cun
jemal moll: gilak ah
jemal moll: koyak siot badan sasuke
jemal moll: power nk mmpos mamat 8tails tuuu
SyNcHrOSouL HeaRt: ngantukkkkkkkkkkkkkk
jemal moll: hahahaha
hadrie henry: aku pun dah panas
hadrie henry: nak mandi
hadrie henry: hehehehehehe
azan aminnudin: bajet aper cer
SyNcHrOSouL HeaRt: mandi wajib
azan aminnudin: mandi wajip
jemal moll: nk posa nih...
jemal moll: bek mandi
hadrie henry: hehehehehe
hadrie henry: lalalalala
jemal moll: ces
jemal moll: mandi
jemal moll: mandi
SyNcHrOSouL HeaRt: jgn lupa baca niat
hadrie henry: mau sign out dulu ek...
jemal moll: ok
SyNcHrOSouL HeaRt: aku pom
hadrie henry: malam2 kalo nk ber bual bagitaula kat henpon
hadrie henry: bule kutuk azan
SyNcHrOSouL HeaRt: baik??
SyNcHrOSouL HeaRt: ok
SyNcHrOSouL HeaRt has left the conference.

hadrie henry: on YM terus
azan aminnudin: jiwang
hadrie henry: takbiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiirrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
azan aminnudin: bye

Sunday, August 24, 2008


Halllooooooooo..Liga Jerman masuk match kedua.Fokus ialah Bayern Munich v B.Dortmund.Nyaris2 bayern kalah.Ketinggalan 1 gol hasil jaringan Kuba.pastu kapten baru bayern van Bommel plak kena kad merah hanya selepas 20minit permainan.Luca Toni yg baru pulih injured nampak terkial2 di atas padang.Di tambah plak dgn ketiadaan si ribery.nampaknyer Klinsman semacam lumpuh.2 seri utk 2 game pembukaan liga.Ini tidak bagus.
Liga Scotland pula menyaksikan Celtic menang ke atas Falkirk 3-0 dgn Samaras bekas striker man City score 2 goal. Lyon pula di liga France turut mng ke atas Grenoble 2-0 hasil jaringan Makoun n Benzema. PSV jugak menang piala super Belanda keatas Feyenoord 2-0 hasil gol Danko Lazovic and Dirk Marcellis.
Game EpL pun tak kurang hebat.Paling syok tgk Liverpool lwn Boro.Gerarrd masuk amtu last minit.2nd win utk livpool.Aku silap tulis aitu.Spurs????Ape dah jadi???taktaulaa nak cakap…tanyela fan diorang,tak berani nak komen. Berikut adalah result sebelum tamat gem West ham Vs man Utd.
Spurs 1 Sunderland 2
Livpool 2 Boro 1
Stoke 2 Hull 1
WBA 1 Everton 2
Newcastle 1 Bolton 0
Fulham 1 Arsenal 0
Wigan 0 Chelsea 1

Monday, August 18, 2008

SEASON OPENER 2008!!!!

Sedih nampaknyer beliau di sebelah ni.Arsenal memulakan langkah kanan dgn Samir Nasri score in 1st debut for arsenal.Johan Elmander pun score utk Bolton menang 3-1 dgn Stoke City yg baru naik divisen.Anak buah Paul Ince (Blackburn) menewaskan Everton 3-2.Hull city mengejutkan Fulham 2-1.Antara keputusan lain ialah...

BORO 2- SPURS 1

WEST HAM 2-WIGAN 1

SUNDERLAND 0-LivPool 0

MANU 1- NEWCASTLE 1

CHELSEA 4-PORTSMOUTH 0

VILLA 4- MAN CITY 2

Thursday, July 31, 2008

Thank you JOKER…Welcome TWO FACES!!!
















Salam takbiiiiiiiiiir..Ramai yg puas hati dgn aksi The Joker in this latest Batman movie.Lakonan Heath Ledger mmg dahyat dan beliau tlh diangkat sbagai Joker terbaik yg pernah wujud dlm siri batman. Kalo nak tgk dan mengimbau lakonan Heath Ledger yg dah mati ni,tengoklah film Brokeback Mountain,The Patriot(sekadar bberapa film).Beliau is a good actor.maybe sbb tu mati awal kot.Tension power sgt belakon.


Two faces are the next in batman film. Aaron Eckhart akan melakonkan watak two faces ni.Kita taktau mcamana beliau akan merealistikan watak ni.Tapi beliau mmg antara actor yg hebat.Aku sendiri tak sabar nak tgk beliau beraksi sgbai Two Faces ni.Kalo korang nak kenal2 dier ni before klua cite batman yg baru nnt.Bulehla korang menonton film lakonan beliau sperti Thank You for Smoking,No Rezervations dan ape ek..adela..korang cubela survey sendiri.

Yang penting Jack Nicholson (Joker dulu) dan Tommy Lee Jones(Two faces dulu) dah buleh bersara dgn tenang..Pengganti telah di temui..

Wednesday, July 30, 2008

Pada suatu hari ada seorang penduduk Madinah yg mempunyai seorang saudara perempuan. Saudara perempuanyer itu kemudian meniggal dunia. Mayat saudaranya itu pun di tanamlah seperti biasa. Tetapi secara kebetulan, masa timbus kubur tu, beliau tertinggsl kantung yg tertanam itu.
Orang itu sedar yg kantung dier tetinggal dalam kubur saudaranyer itu. Dia pun meminta pertolongan beberapa org prnduduk kmpung utk menggali semula kubur tu.Kubu r tu pun di gali semula dan bertemulah dgn kantung tu semula.
Lepas amek kantung tu,teringin plak org tu nak melihat keadaan saudaranyer di dalam kubur tu. Ia meminta org yg gali kubur tu menguak sdikit papan lahad yg menutupi mayat tu.
Penggali tu pun menguak sdikit papan tu dan oran itu pun meninjau.Dilihatnyer ade api di dalam lahad itu dan cepat2 di suruhnyer di timbus kubur tu.Dia pun cepat2 kembali ke rumahnyer.
Sampai di rumah,ia terus bertanyakan ibunyer:”Buleh tak ibu bagitau amalan perbuatan saudaraku semasa hidupnyer.
Setelah didesak beberapa kali,si ibu pun berkata”Ibu sering melihat beliau selalu sembahyang pada akhir waktu dan selalu melambat2 kan sembahyang. Saudaramu jua lalai dan cuai dalam bersuci.Kadang2 dia suka mendengar perbualan orng sebelah pd waktu mlm dan kemudian menyampaikan berita itu kepada jiran sehingga menjadikan mereka bekelahi”
Demikainlah terang ibunyer terhadap kelakuan saudaranyer yg baru meniggal itu.
Orang itu pun terdiam
(Sumber Al-Laits Assamaraqandi)

Wednesday, July 23, 2008

Lagi rahsia terbongkar!!!!Prison Break 4 is coming soon.


Berdasarkan kajian yg dibuat oleh wartawan kami,En. Kamili Sing Walia, memang konpem watak Sara wujud kembali. Berikut adalah hasil tinjauan beliau..
Michael and Sara are together in this episode, along with Linc, Sucre, Mahone and Roland. Will we find out what Linc did with the head in a box? will The Company threaten Sucre's baby? "I think he mentions it and so far the Company has not threatened the baby”. Is Sofia going to be still a main character? "She will be like LJ's character in season 3".Will we be seeing a flashback to the initial kidnapping of Sara and her encounter with Gretchen? "I think for now you will be told what happened, not shown, but down the road its possible there may be a flashback to show what happened".
Puas hati???ini baru sikit.Banyak lagi rahsia yg akan di bongkar oleh wartawan kami.Mazidolah,Hasbolah,Shebby dan Pak Loh sdg menjlankan kajian terhadap PB 4 ni.Di harap anda semua setia besama saye.Tak baiiiiiiiiiiiiiiiik tau……………

Transfer Gossssip the latest


Robinho di jangka ke Chelsea.Juventus bersedia menawarkan Arsenal £15m utk mendapatkan Van Persie sbagai pengganti Nedved.Adebayor hanya akan kekal di Arsenal jika gaji beliau di naikan kepada £100,000 seminggu.Liverpool menigkatkan tawaran kpd Gareth Barry menjadi £16m.Benitez akan beralih kpd Stewart Downing jka gagal mendapatkan Barry. Loius Saha menjdi buruan Fulham,Sunderland and Wigan.Manchester serius dalam mendapatkan Berbatov. Midfielder Man City,Michael Johnson di pantau Everton,Aston Villa and Liverpool. Aston Villa berminat mendapatkan khimat Robert Green dan striker Serbia Nikola Zigic (Valencia).Solano bakal menjadi teammate Beckham di LA Galaxy.

Tuesday, July 22, 2008

Semakin hampir!!!Prison Break Season 4.

Gambar kat atas tu menunjukkan kwan2 lama aku sedang bersidang..hehehe..

Ok.Makin hari prison break makin hampir. Dari sumber yg aku dpt,akan ade watak2 baru mcm yg aku bagitau last post aitu. Tatu kat badan scofield pun akan di hilangkan,so makin banyak adegan2 scofield tidak berbaju.hehe..Sesuai utk wanita2 di sana. Michael's tattoo will be addressed in the first episode.LJ will be appearing in this episode and he won't be joining the gang for their revenge. Sara appears in the first episode. Robert Wisdom (ketua penjara sona yg berkulit hitam tu) is out, most of the primary characters for episode 1 have been seen before. The new roles don't appear in episode 1 and Matt Olmstead has the writing credit for episode 1.

The boys will be staging a break-in (instead of breakout, see). Word is, they're trying to get into a building owned by the Treasury Department, and I'm guessing it has something to do with taking down the Company, which is their ticket to unconditional freedom, offered by government agent Michael Rapaport (penah belakon drama Boston Public n My name is Earl:watak baru gak ni).

Will we see how how Sara’s character was affected by the incidents she had to pass through, when she was kidnapped? "You will see a little bit."Will there be some tension between Michael and Sara? Sara will be probably affected by what hapened to her. "She will be affected a little bit, but there won't be a lot of tension between them."

Hehehe..Brita baik utk peminat2 Dr. Sara,mungkin beliau tak mati.Aku agak2 la dari sumber2 yg aku baca.Mari kita nantikan tayangan perdana Prison Break 4.Adiooooosssss..

Spidey on the way!!!


Keputusan undian dah pun diketahui.Spiderman pemenangnyer!!!!Horaaaayyyy!!!Ramai yg menyukai siri ni sbb pembikinan dier complete.Ade emosi,family,gumbira,nerd dan sume2 la..Di sini akan saye dedahkan bahawa Spiderman 4 akan di jangka di tayangkan pada 2011.Maybe diorang shoot Spider 4 and 5 skaligus utk mendapatkan untung yg lagi besaar..tapi kali ini akan di arahkan oleh David Fincher yang pernah mendirect film Zodiac.Tiada lagi en. Raimi. Saye juga akan menyediakan undian yang baru!!!Selamat mengundi…lalalalala…

Sunday, July 20, 2008

Prison Break: New Cast Members and Season 4


Wajah di atas ni adalah watak baru yang diperkenalkan dlm Prison Break Season 4 ni.Utk maklumat lanjut,sila baca sendiri di bawah ini.huhu...
James Hiroyuki Liao will be joining the cast of Prison Break as Roland Glenn, a computer hacker who joins forces with Michael and Lincoln. FOX revealed that Roland will land in hot water with the brothers since his mouth tends to get him in trouble. This is Liao's first big television role, as he has only appeared in guest spots on CSI and Law and Order. Sasha Alexander is also joining the show as Shannon Anderson. So far, her character as only listed as appearing in the first episode and her part in the storyline remains known. Anderson is perhaps best known for playing Pacey's sister on Dawson's Creek.
A Prison Break fansite recently posted several spoilers that should have fans counting down the minutes until the season 4 premiere date, September 1. One has to wonder what kind of prison Panama is running since, at some point, Sucre and T-Bag make it out. In the season 4 trailer, Michael points a gun at someone and says, "This is for Sara." A source close to the show says that he is pointing it at a character we've already seen but that person walks away unharmed. LJ remains unharmed in the early part of the season but is not part of Michael's A-Team, who joins forces to go up against The Company. And for those dying for that Michael/Sara reunion, the source says it comes early on, in episode 3.

Wednesday, July 16, 2008

Si bongkak ke Inter Milan


Mourinho kembali lagi!!!tapi kini di Serie A plak.Sebaik beliau dtg ke Inter,semua bekas2 player teringin join beliau di sana.Ini termasuklah lampard,carvalho,drogba dan essien.Tp player yg sedia ade di Inter pun hebat2 belaka.Mourinho pun dulu teringin sgt bekerja dgn Adriano,Zlatan dan lain2 star Argentina yg melambak dlm Inter ni.Aku pun konpius.

Mourinho dtg dgn reputasi tinggi.Sume piala beliau dah menang.tapi kalo ikut kelab,dgn Chelsea dier tak mng Champions League pun.So,nilah target sebenar Inter season ni.Diorang dah menang 3kali serie A berturut2.Mungkin dah jemu dan mula target eropah plak. Mourinho pun terus mencari player2 yg layak utk menggalas tugas ni.Di senaraikan player2 yg di mahukan beliau megikut nafsu serakahnyer..

  • Lampard,Drogba and Essien
  • Safee Sali (ade score gol cantik baru2 ni)
  • Hassan Miskam..(korang ingat tak??)
  • Ervin Boban dan Abas Saad (coaching staff-bancuh air glukosa)

Monday, July 14, 2008

Pemenang Undian ialah...

Peeeeehhhhhhhhhh........inilah wajah pemenang undian kali ni.Power siooot.Anda sume pun pandai memilih.Kepada sume peminat2 zed zaidi(mcm biaselaaa..)yg belakang tu,bule angkat tangan angkat lampu..kalo ade lighter ke cermin ke...tayar pun bule kasi angkat sume...kasi hentam ini stage...saye nak nyanyi...

Kasih Berubah

Di angin lalu ku sampaikan kerinduan
Wajah mu ku terbayang
Bersama janjimu ku bawa dalam mimpi
Kubawa dalam mimpi

Malam sunyi rasa sepi
Ku duduk seorang diri
Terbayang wajahmu di awangan
Hidup ku di perantauan
Penuh dengan cubaan
Namun kau tetap jadi pujaan

Walau ku cuba untuk melupakan dikau
Namun ku tak terdaya
Kini ku selalu terkenangkan dirimu
Oh sayang oh sayang ku

Alangkah hancur hati ku
Bila pulang dari rantau
Terlihat kau bersama teman baru
Bertahun lama terpisah
Kiranya kau telah berubah
Janjimu hanya tinggal kenangan

Italy..Lippi bersatu kembali..


Marcelo Lippi sudah pun di lantik menjadi Manager Italy utk sekali lagi.Ini sumenyer di sebabkan si donadoni yg gagal mmbawa italy memenangi double setelah menjuarai Piala Dunia 2006 di German aitu. Ahli panel kami seperti biasa membuat kajian atas kegagalan Italy di euro 2008 bulan lepas.Kita saksikan.

  • Tiadanyer hero2 tua yang dah senja seperti totti,nesta,maldini,inzaghi,cannavaro
  • Pembalasan Tuhan ke atas Materazzi yg buruk perangainyer itu
  • Donadoni yg tiada pengalaman d peringkat antarabangsa sbgi manager
  • Toni???Kegagalan yg amat sbb langsung tak menyerlah spt d bundesliga
  • Kedegilan Italy FA utk melantik Wan Jamak Wan Hassan dan Dollah Salleh sbgi coaching staff italy.Tgkla kesanyer..
Transfer Talk - Johor PG tolak tawaran Van der Sar utk bermain di Piala Malaysia
- Trump bida MyTeam £800 Mil.

Bayern Munich tak lagi Hollywood…Satu..Dua..Tiga..Satu!!!



Jurgen Klinsmann telah pun memulakan tugas as a Bayern Munich manager.Dier ni masuk2 jek trus buat undang2 ala2 tentera GIBON zaman Hitler dulu.Korang penah dengar tentera GIBON.Tentera GIBON ni tak kenal penat.Pg perang jek keje diorang.Takde masenyer nak joget2 ni.Berikut adalah undang2 baru klinsmann kepada player Bayern munich.
a) No hand phone during training session
b) No drink air sirap (hanyer teh o panas kurang manis jek bule)
c) Wake up early for subuh prayer (utk Frank Ribery and Hamit Altintop)
d) Cuti raya tahun ni 3 ari jek..
· 1st day – umah parents
· 2nd day- umah mertua
· 3rd day- umah sendiri
e) Channel tv kegemaran player bayern seprti Disney,Aruna dan RTM di haramkan (utk elak player bayern tepengaruh dgn gossip terkini)
Haaaaaaaa….amacam???brani pindah Bayern munich???Sbb tu xde star nak pagi sana this season.Podolski pun mau pindah ke Cologne tapi sdg d pujuk utk kekal oleh klinsmann.Kalo nak tau brape kesanyer undang2 ni,kita saksikan Bayern dlm Champios League season ni..Daaaaaaaaaaa..

Thursday, July 10, 2008

Prison Break Season 4 is Back!!!!




Good news for Prison Break fans! Recently, BuddyTV wrote about the possibility of the show returning for a fourth season. The story received an overwhelming number of responses in favor of bringing the show back to find out what happens to Michael outside the walls of Sona and Sucre trapped inside as a prisoner. 95% of the readers voted in our poll that they need a fourth season. They got their wish when TV Guide Michael Ausiello reported recently that it seemed certain the show was coming back. More details about the fourth season emerged recently surrounding the show upcoming shooting location.

Next season will surely focus more on life outside of Sona than in. Michael and Lincoln have parted ways. Michael heads out in search of The Company, and Susan, to make them pay for killing Sara. Lincoln looks to disappear with LJ, the son he has been estranged from for so long. Mahone is also free, so to speak, and has now teamed with The Company. We’ve still got Bellick, T-Bag, and Sucre in Sona but that may not be enough storyline to keep the show rooted in Texas.

Barcelona..Arshavin dan kepala keretapi


MOSCOW,(Reuters) - Zenit St Petersburg have rejected a 15 million euro ($23.51 million) offer from Barcelona for playmaker Andrei Arshavin, the Russian champions said on Monday. 'Barcelona had failed to improve their original offer of 15 million euros, thus we decided to end our negotiations with the Spanish club,' Zenit said.

'We have not received any offers for Arshavin from any other clubs, therefore there are no discussions going on about his transfer.'

Last week, Zenit offered to extend Arshavin's current deal by two more years until 2012.
Zenit have given the 27-year-old, who reportedly earns three million euros a year, more than any other player in Russia, two weeks to decide his future.
Arshavin did not play in a 5-1 win over Siberian side Tomsk on Sunday, Zenit's first Russian premier league match after the seven-week break for Euro 2008.
Zenit's Dutch coach Dick Advocaat said he would not use his top player until he makes up his mind.
The Russia international has said on several occasions that he wanted to move abroad, Barcelona being his first choice.
After missing Russia's first two Euro 2008 games through suspension, Arshavin returned to lead them to the semi-finals, the country's best showing at a major championship since 1988

Wednesday, July 9, 2008

Sape lagi mengancam???



Chelsea striker Didier Drogba and Arsenal forward Emmanuel Adebayor remain targets for AC Milan, according to the club's technical director Leonardo. Both players have been linked with the San Siro but the Italian giants have yet to make a move - although that does not mean they have not ruled out future bids.

'It's no secret we're interested in signing a forward and are studying candidates,' said Leonardo.'Drogba is a fine player and Adebayor is a player I really like. We are waiting for the right time to move.'Meanwhile, Leonardo has reiterated there is 'no possibility' of Chelsea signing Kaka after the Stamford Bridge club were reported to be interested in the Brazilian.

'I can only repeat what we keep saying - there is no possibility of Kaka moving away from Milan,' Leonardo told BBC Sport. 'We have not received an official bid for him. He is very close to AC Milan and has a very, very good relationship with the club.'

Di bawah ni pendapat ahli panel ttg sapekah yg lagi mengancam antara DD dan ADE.
· Shebby Rasa – Adebayor is a very2 world class striker..indeeeeeeeeeeeed…
· Hasbol Awang-DD merupakan pelajar silat anak didik pak Ali kampong semarak yang hebat yg akan bertunang dgn kerani cucuk wan senah tu…
· Karam Singh- Kuih lapis kuih talam..semestinyer drogba hitam..

Tuesday, July 8, 2008

Disebabkan Bukan Kerana Allah

Pada satu hari telah bercerita Abu Hurairah kepada Uqbah bin Muslim tentang hadis yg disampaikan oleh Rasulullah kepada beliau.
Kata Abu Hurairah, “Nabi Muhammad telah besabda bahawa pada hari kiamat Allah akan menghukum semua umat. Orang pertama yg di panggil ialah org yg mengerti Al-Quran, dan selepas itu orang yg mati kerana jalan Allah iaitu orang yg mati fisabilillah, dan orang ketiga ialah orang yang kaya.
Allah akan bertanya kepada orang yg hafal Al-Quran, “Tidakkah Aku tlh mengajarkan kepada kamu apa yg Aku telah turunkan kepada utusan-Ku?”
Jawab org yg pandai Al-Quran ‘Benar ya Tuhanku.’
Tuhan bertanya lagi, ‘Apa yg telah kau buat terhadap apa yg tlh Aku ketahui itu?’
Jawab org itu, ‘Saya tlh mempelajarinya pd waktu malam dan mengamalkanyer pada waktu siang.’
Allah dan malaikat juga berkata,’Kamu dusta. Kamu hanya di kenali sebagai seorang pembaca Al-Quran dan ingin mendapat sanjungan sbgi seorang qari.’
Allah kemudian memanggil orang yg mati syahid. Allah berkata: Kenapa kamu terbunuh?’
Orang itu menjawab,’Saya berperang kerana Allah’.
Allah dan malaikat juga berkata,’Kamu dusta.Kamu hanya ingin disebut sebagai pahlawan dan orang yg gagah berani.Kamu sudah pun disebut sebegitu.
Allah memanggil orang yg kaya:’Apa yg telah kamu buat terhadap harta yg Aku tlh berikan kepada kamu?’
Orang kaya menjawab:’Saya tlh menggunakan utk membantu keluarga saya dan saya sedekahkan.’
Allah dan malaikat juga berkata,’Kamu dusta.Kamu hanya ingin di sebut2 sbg dermawan.’
Abu Hurairah memandang muka Uqbah dan berkata:”Nabi Muhammad menepuk-nepuk pehaku dan berkata:’Hai Abu Hurairah,ketiga-tiga orang itulah yg pertama di masukkan ke neraka pada hari kiamat.”
Begitulah kisah orang yang membuat sesuatu kerana hendakkan nama dan bukan kerana Allah.Sia-sialah org itu krn ia lebih mementingkan dirinyer dan mementing sanjugan orang ramai.
Sumber: 15 Tanbihul Ghafilin

A week after Euro 08…Transfer Srabuuuuuut…

Euro dah lepas seminggu.Dah tau pun sapa yg juara.Liga seluruh eropah kembali bergolak dgn gosip2 hangat perpindahan yg tak mampu kita tepis.EpL antara yg menarik perhatian sbb kat M’sia ni pun terlalu terdedah dgn liga inggeris.So,saye besama2 dgn ahli panel yg biase seperti Shebby Rasa,Karam Sigh,Nasir Bilal Khan akan mengulas serba sdkit isu ni.
C.Rnaldo adlah focus utama transfer kali ni.Adakah beliau akan ke Real?Atau kekal utk semusim lagi dgn ManU ?Survey mengatakan 70% elok Ronaldo pg ke Real sbb dgn Manu bliau dah capai semua piala utama.So, takde ape yg perlu di cari lg dgn ManU.Fergie pun mesti tau nak cari celah mana pengganti Ronaldo ni(Manu mesti ade star 7 punyer..).Dgn si Queroz dah mnjadi coach Portugal,ronaldo dah ilang abg angkat di Manu.Backup pun maybe dah kurang skit.Kalo dulu kantoi dgn pelacur,Queroz ade backup baiiiiiiiiik puenyer..Skang ni mungkin ronaldo sdg berkira2 mau ke real utk mencari pengalaman yg baru.Jadi jkita tggu ajelah kesudahanyer..Di bawah ni adalah transfer yg dah confirm,sdg hangat dan mcm nak jadi..saksikan list berikut..
Chelsea - Bosingwa,Deco (confirm)
- Asrshavin,Pavlenchenko,Akinfeev,Khirkov (paksaan dr En. Roman)
- Eto,Ronaldiho,Kaka,Pirlo (nafsu Scolari)
Newcastle - Jonas ‘Spiderman’(confirm dr Mallorca)
Liverpool – Phili Degen (Confirm)
- Robbie Keane(Trapattoni suruh beliau tggal spurs)
Portsmouth- Crouch (sdg hangat)
Man City – Jo (Player Brazil,confirm)
- Ronaldinho (sdg hangat)
Barcelona – Zambrotta( Ac Milan confirm)
Ac Milan – Gilardinho( Fiorentina confirm)
Inter Milan –Drogba(hampir2 deal)Lampard(13 juta)
Worait...diz is a bit of transfer gossip for this season. We can see more shock and surprise transfer talk after diz.Ahli panel kami mau ke Jerman lepas ni utk mengkaji pasukan Bayern Munich. So,jgn lupa utk bersua d lain warkah.Sebelum berakhir,kawe nak uji tahap IQ anda. Dalam Piala Malaysia skang ni…ade brape groupkah yg di pertandingkan???
Jupe lagi…tak baiiiiiiiiiiiik tau……….

Sunday, July 6, 2008

Mukaddimah

Takbir...inila kalimat pembukaan..arap maklum jela ye..bila da siap konpem nnt,kawe truskan coretan mata pena si hitam ni..Takbiiiir...