There was an error in this gadget

Tuesday, December 22, 2009

Konsert Amal...




















































Monday, November 16, 2009

Jangan Pandang Lekeh Kami!!!

Hari ni Hadri nak explain about 2 striker of germany. Lukas Podolski and Miroslav Klose.This 2 striker biasenyer akan lebih power bila time tournament besar bermula.Below is the details of this 2 stiker.

Personal information:
Full name :Lukasz Podolski
Date of birth :4 June 1985 (1985-06-04) (age 24)
Place of birth:Gliwice, Poland[1] Height 1.82 m (5 ft 11+1/2 in)[2]
Playing position : Forward/Winger[3]
Club information: Current club Köln
Number : 10
Youth career :1991–1995 FC Jugend 07 Bergheim
:1995–2003 Köln Senior
:2003–2006 Köln 81 (46)
:2006–2009 Bayern Munich 72 (15)
:2009– Köln 4 (1)
National team:2004 Germany U-21 5 (0)
:2004– Germany 68 (35)
Analysis:Beliau dah menunjuk prestasi dasyat dlm 2 big tournament yg lepas,World Cup 2006 n Eur0 2008.Terbukti aksi dier paling di nanti2 kan.Berpindah dr Bayern demi mendapat 1st team selection.Tanpa aksi regular setiap mggu pun beliau masih dpt bagi 1st class performance.
Penjaring kedua terbanyak selepas Klose dgn 6 gol ini pasti akan menjadi bintang pd kejohanan tahun dpan.Percayalah... Full name : Miroslav Marian Klose
Date of birth : 9 June 1978 (1978-06-09) (age 31)
Place of birth: Opole, Poland
Height :1.82 m (5 ft 11+1/2 in)
Playing position : Striker
Club information:
Current club : Bayern Munich
Number : 18 Senior career
1998–1999 : FC Homburg 20 (11)
1999–2001 :FC Kaiserslautern II 49 (25)
1999–2004 :FC Kaiserslautern 120 (44)
2004–2007 :Werder Bremen 89 (53)
2007–Now : Bayern Munich 60 (20)
National team:
2001– Germany 93 (48)
Analysis: Hebat dan kuat d udara adlah kekuatanyer.Mula bermain dgn German pd 2001 dan memberikan aksi memukau ketika World cup 2002.Paling di ingati ialah aksi menentang arab saudi.Beliau menjaringkan hatrick ketika itu dgn semua gol menerusi tandukan(kalo tak silap).
Akan berusia 32 thun next year n maybe worldcup last utk klose.Still menjadi antara penyerang yg di geruni d eropah.Saksikan beliau beraksi besama Podolski next year dan yg paling penting team ini jgn di pandang lekeh.

Monday, November 2, 2009

Dari 9 ke 9

Cerita hikayat ini bermula pd jam 9a.m...arini ade mejlis
perkahwinan sahabatku bernama Salleh(Alang) di Klang.
Bgn dan bersiap dan terus ke Puchong.Smpai puchong n amek
cik feeza utk menunggu pasukan ricerd dan epul di exit kota
kemuning sambil mengunakan GPS(takut sesat..hehe).
Ricerd dan epul pun smpai dan kami semua terus ke umah alang.

Sampai di umah alang dan Azan n Munir pun tiba..lame tak jupe
munir..hehe..jejak kasih pertama bermula..kami pun masuk utk mkn
sambil mnunggu alang sampai.terlihat badrul,pechai n mat jue
dah siap sedia makn.terjumpe bad plak..jejak kasih kedua bermula..

duduk kejap...mkan2 kopok dulu sambil borak2..then Latt Samak pun
smpai bersama 3 org isterinyer..belagak angkuh beliau sambil
menunjuk2 jari 3 ke arah ricerd..cis!!bini org pun dier angkut..

terasa lapa dan kami pun makan dgn sopanyer..makan2 dan makin ramai
rakan2 lame dan baru tibe..yg muda dtg berkuda,yg tua dtg berdua,
begitulah seterusnyer...akhirnyer alang pun smpai dgn baju merah
menyala.di sambut dgn kompang dan silat pulut.kaki menggigil
mcm nak msuk gelanggang jek..hehehe

begambau2 sikit...pastu berangkat pulang..OTW pulang terasa awal
lagi,lalu ku mesej ricerd dan epul mengajak beliau karaoke di
alamanda.mereka bersetuju!!!hahaha..

smpai di alamanda di tempat di janjikan..kami pun menempah sejam
karoke!!!!hahaha...satu persatu lagu di nyanyikan..dari
lagu taylor swift oleh ricerd,shape of my heart cik feeza,lagu OAG
epul(di sabotaj aku masa epul baru nak naik sheikh-terepeat),estranged
dendangan aku...

Nyanyi punyer nyanyi smpaila abis sejam...tak cukupla pulok..
tambah lagi sejam..lagu hip hop,rock kapak,rock modern,zapin,
jiwang,metal..semua kami bedal..Ajmal n Bob tibe tatkala konsert
mau berakhir..hasrat suci Ajmal nak nyanyi lagu Jermol tak kesampaian..
masa tamat selepas lagu Sampai Syurga Epul Berakhir...huhu..

Kami pun kua dan lepak2 di Food Court..Minum,makan dan berborak
dari satu topik ke satu topik..dari citer bola omputih,bola
melayu,kembara warisan,england yg dibenci,OC kurang ajor,
pak syap kok,pecah penjara sampaila ke antu jaapor..huhu..

penat berbual tak terasa empat jam berlalu...dari jam 5 ke 9mlm..
kami semua bersurai dan Bob n Ajmal pulang ke seremban.Epul n
ricerd slalu kami jupe bla bemain putsal besama..fuhhhhhhs...
mmg penat tapi puas sbb jupe rakan2 lame dan banyak citer di bualkan..
hehehe...ade gak aksi2 yg tak di ceritakan di sini di takuti
menyinggung parasaan pihak lawan pulok..aini takde fokus world cup ek..

Bejumpe lagik...tak baik tau.....

Tuesday, October 27, 2009

England:Rooney bepasangan dgn????



Sape patner Rooney ek??Defoe?Heskey?Agbonlahor?Young?Bent?atau uncle owen??inilah yg menjadi persoalan di benak hanjeng.Kajian kami yg paling layak ialah Peter Crouch sbb dier 2nd topscorer for England during qualifying.Data mereka di bwah ini.Setuju tak???kiter tengok jela ek..



Full name :Wayne Mark Rooney
Date of birth :24 October 1985 (1985-10-24) (age 23)
Place of birth:Croxteth, Liverpool, England
Height :5 ft 10 in (1.78 m)
Playing :position Forward
Club information:
Current club :Manchester United
Youth career:
1996–2002 Everton
Senior career:
Years Team Apps:
2002–2004 Everton :App=67 Goal =15
2004– Manchester United :App=165 Goal =71
National team:
2003– England App=55 Goal = 25
9 gol kelayakan worlCup Africa.
Analysis:Rooney adlah antara name yg konpem dlm team england yg akan beraksi worlcup tahun depan.Cume mau mencari pasangan sherashi jek.Ronney mmg muda lg,tapi pengalaman beliau dlm team eng bule d katekan banyak jugok.25 goal utk england masih lagi jauh utk kejar jaringan owen(40+).tapi kalo rooney perform,harapan utk england berjaya adalah cerah.Kawe mmg tak sabor mau lihat perlawanan berdarah england.huhu..



Full name :Peter James Crouch
Date of birth :30 January 1981 (1981-01-30) (age 28)
Place of birth :Macclesfield, England
Height :6 ft 7 in (2.01 m)[1]
Playing position :Striker
Club information:
Current club :Tottenham Hotspur
Youth career:
Tottenham Hotspur
Senior career:
Years Team: Apps & (Goals)
1998–2000 -Tottenham Hotspur 0 (0)
2000 -Dulwich Hamlet (loan 6 (1)
2000 -IFK Hässleholm (loan) 8 (3)
2000–2001 -Queens Park Rangers 42 (10)
2001–2002 -Portsmouth 37 (18)
2002–2004 -Aston Villa 37 (6)
2003 -Norwich City (loan 15 (4)
2004–2005 -Southampton 27 (12)
2005–2008 -Liverpool 85 (22)
2008–2009 -Portsmouth 38 (11)
2009– Tottenham Hotspur 9 (1)
4 gol kelayakan worldcup
Analysis: Beliau sangat tinggi,dan kurang power..hehehe..tapi stakat ni utk england dier main agak ok2 jek..cume rooney mmg perlukan patner yg jenis ini(heskey,crouch) yg berguna utk setting bola and musnahkan defence team lwan.Last game englanddier bejaya score 2 goal yg membolehkan beliau berada di blakang rooney utk menjadi penjaring kedua terbanyak.masih ade ramai lagi player yg layak mengantikan crouch.Sumenyer begantung pd dier utk meyakinkan Tuan Capello.Gud Luck!!

Thursday, October 22, 2009

World Cup 2010 Africa


Takbiiiiiiiiiiiiiiiiiiiir...tgk tajuk dah tau ek..mcam awal lagik,tapi inilah masa paling sesuai utk berbincang pasal bola.kali ni kami panel2 bola akan berbicara ttg player2 yg mane nation nyer dah layak ke World Cup.Bermula dari stiker...smpaila ke manager.Kite mulakan dgn striker Denmark duo ni yg menjadi nadi kpd layaknyer Denmark.
mari kiter...

Full name :Søren Larsen
Date of birth : 6 September 1981 (1981-09-06) (age 28)
Place of birth:Køge, Denmark
Height :1.93 m (6 ft 4 in)
Position : Striker
Analysis:Kekuatan adalah rashia(bak kater ajai)ketinggian dier maybe punca beliau mnjadi penjaring terbnyak utk denmark pd kempen kelayakan piala dunia.Skang bemain di liga German utk kelab MSV Duisburg(loan).

Full name :Nicklas Bendtner
Date of birth :16 January 1988 (1988-01-16) (age 21)
Place of birth:Copenhagen, Denmark
Height :1.93 m (6 ft 4 in)[1]
Position :Striker
Analysis:Pemain tinggi yg hanya perform utk Denmark tapi tahi bila bermain dgn Arsenal.Masih lagi tak percaya nape wenger still percaya pd beliau.Inilah masenyer utk Bendtner tunjuk kekuatan dan kematangan di beliau di atas padang.Bersama2 Soren Larsen menjadi top scorer utk team denmark.Perhatikan mereka berdua ini.

Monday, October 19, 2009

Cerita Sang KakaLa

William Wallace yg Gagah Berani
Cerita Satu
Dua hero mingguan di lantik kerajaan TOLIBAN untuk pergi berbincang tentang strategi perang akan datang.Minggu ini yg bertugas ialah Wiliam Wallace dan Jack Dawson.Sepanjang mggu Wallace berhempas pulas menjaga keamanan negara.Tibalah masa utk Jack Dawson utk pergi mghadiri perbicangan perang yg di namakan "Strategi MJAD". Mengikut Titah Sultan Karuna Pulai,sesiapa yg tidak bertugas sepanjang mggu akan di pilih utk pergi ke Stategi MJAD.Maknanyer,si Jack Dawson yg kena pergi...malangnyer beliau tak mau pegi kerana itu bukan tugasnyer katenyer...maka di suruh jua si Wallace oleh Bendahari Kuali utk pergi ke meeting tersebut..Si Wallace yg taat lgi berhemah pun pergila jua menurut kate..namun di dlm hati beliau membara bak api neraka...Moral of the story:Jgn mudah terpedaya dgn perilaku seseorang,kelak tertipu beliau..


Jack Dawson yg Manis Jambu

Cerita Dua
2 ekor orang gaji di rumah Tuan Harmidion Soadom adlah antara yg di benci oleh anak2 beliau.
Mereka ialah Sustrawon Citra dan Suharmion Kutri. Cerita kali ni fokusnyer kepada Suharmion Kutri.Adepun si Kutri ini nampaknyer sedikit rajin berbanding Citra yg slalu merengek tak tentu pasal.Rajinyer si Kutri ni sehinggakan mendapat kepercayaan Tuan Harmidion Soadom utk menjadi driver beliau sekiranya supir yg ade skang ni,Putra Kencana Aduka mengalami masalah.Nak di jadikan cerita...Putra pun sakit perut dan tak dpat bekije selama seminggu.lalu Tuan Harmidion pun mengarahkan Kutri menjadi supir sementara.Namun si Kutri ini menolak dgn selambe hanjeng nyer..maka terpinga2 si Putra apabila di minta utk bekija kembali oleh Tuan Harmidion.Alasan si Kutri ni dier nak cover keje2 si Citra yg slalu kuat merengek pun bak hanjeng jugak..Moral of the story:Nampak jek rajin tapi bengap bak hanjeng..lalala

Friday, October 2, 2009

Kalut @ Mencarut???

Malasnyer mau taip...huhu..akhirnyer dah setahun aku kije kat CSC(dulu CSA).Penatnyer...
Dah mcm2 benda aku buat,tp rasenyer bnyak lagi yg kena belaja ni..

This week apela mau buat ek??tggu org dtg pasang drill umah ari sabtu,malam sabtu mau men putsal besama2 rakan2..lame dah tak beraksi..musti pancit..huhuhu

bye..malas nak taip..bising kat opis!!!!

Tuesday, September 15, 2009

Adebayor Yang Dibenci.

Kelihatan sengaja memijak

Aduuuuuuuuuuui...sakit....

 
Akulah yg dibenci itu...hahaha

Adebayor Yang Dibenci.

Adebayor...Oooo Adebayor. Beliau ni memang tidak habis-habis menimbulkan masalah. Terbaru ialah aksi dramatik beliau semasa bertemu Arsenal. Bermula dengan perbuatan memijak kaki Fabregas (ramai yang tak perasan), sengaja memijak muka Van Persie dan paling sensasi ialah cara meraikan gol yang amat MARABAHAYA!

Kita semua mungkin sudah sedia maklum kenapa pemain ini berkelakuan sebegitu rupa. Ada yang mengatakan ini disebabkan kekecewaan yang beliau alami kerana peminat Arsenal tidak menghargai sumbangan beliau musim lepas. Walaupun dia banyak menjaringkan gol untuk Arsenal musim lepas, namun dia tetap dikecam dan dijadikan modal umpatan ketika peminat Arsenal melepak di kedai mamak dan berbicara pasal bola.

Aksi memijak muka Van Persie ini sememangnya tidak boleh dimaafkan. Apa yang bermain di kepala hotak beliau sebenarnya? Bayangkan sekiranya Adebayor berbuat demikian kepada Halim Napi? Nescaya beliau sudah ke alam barzakh kerana dilanggar kereta proton waja milik lagenda Kelantan tersebut.

Apa-apa pun Manchester City memang dalam prestasi terbaik mereka ketika ini. Jadi, semua pasukan harus berjaga-jaga. Manchester City juga tidak bermain di pentas Eropah dan mereka boleh memberikan fokus 100% untuk liga domestik. Manchester United pun gusar dengan peningkatan Manchester City sehinggakan mereka menyokong agar Adebayor di gantung. Namun begitu, sekiranya Adebayor digantung sekalipun, Manchester city masih ada Tevez, Cruz, Robinho (semua tidak turun dalam aksi menentang Arsenal).

Kita tunggu sahaja perlawanan minggu ini yang mungkin akan menentukan halatuju juara liga. Siapakah yang layak menguasai bandar Manchester? Yang penting raya tahun ni akan menjanjikan keseronokan buat rakyat peminat bola sekalian alam..Takbiiiiiiiir!!!!!




Thursday, September 10, 2009

World Cup 2010 South Africa

"Maradona insists he will do everything to qualify"
Worldcup qualifier hampir ke penghujungnyer.Ade team2 poweryg seakan2 hampir tak layak..Argentina,Portugal,France,Czech,Turkey,Mexico antara team2 regular yg menagmbil bahagian dlm kejohanan ini.


Nama2 yg akan hilang dr worldcup sekiranya team2 di atas tutak layak sangatla besar..antaranya ronaldo,cech,benzema,messi,altintop,dos santos dan lain2 lg..
mujur france,portugal,mexico kembali mndapat rentak.tapiargentina???menangisla kalo team ni tak layak.antara team penting yg mnjadi penyeri wolrd cup ni.kita semua kena yakindgn maradona.ataupun maradona akan di gantikan??kita tgguj ek.


beberapa team dah pun layak dan ini sgt menarik utk dilihatsejauh mane powernyer team yg layak awal ni semasa kejohanan sebenar kelak.di bawah aku listkan team2 yg dah pun layak dancara2 team lain utk layak.Ex. playoff dll..


akanku update lagi pasal worldcup ni termasuklah undian,ramalandan ulasan2 dari ahli panel yg bijak bestari.Takbiiiiiiiiiiir..


ALREADY QUALIFIED

Hosts - South Africa

From Europe UEFA - Netherlands

From South America - Brazil

From Africa - Ghana

From Asia/AFC - Australia

From Asia/AFC - Japan

From Asia/AFC - South Korea

From Asia/AFC - Korea DPR


EUROPE

The nine group winners qualify automatically. The best eight of the nine runners-up will play a two-legged play-off to qualify.


SOUTH AMERICA(geng2 brazil)As in previous years, Conmebol qualifying is on a single league basis of the ten nations. The top four qualify automatically with the fifth place team playing off against a nation from Concacaf.(geng mexico)


ASIA

4 team from 2 group layak terus.(1st & 2nd).Team ketigalawan bersama dan yg menang akn kan men playoff lagibertemu team juara OCEANIA.(BAHRAIN vs NEW ZEALAND)


OCEANIANEW ZEALAND dah layak sbb takde cabaran sangat.Diorang guna liga punyer system.


CONCACAFLiga jugak dg 3 team atas layak otomatic.team ke 4 akan lwandgn Conmebol tempat ke 5.


AFRICA

5 team juara dari 5 group akan layak terus besama2 host.So africa akan ade 6 team next year.dasyat ek??


hehehehe..inilah update stakat ni..Tak baiiik tau..




Tuesday, September 8, 2009

Pengalaman pertama..

Ape yg membuatkan kiter happy??

Setelah aku melalui pengalaman pertama ni,baru aku tau banyak perkara yg bole membuatkan aku happy.Sambil aku menaip blog ni di temani klips video gavin rossdale(forever you may run).
kadangkala kiter kena kejar ape yg kiter mau.jgn biarkan ia lari..mungkin inilah kegembiraan yg paling dasyat utk kite..aku dah mengalaminyer..aku dpt sesuatu yg membuatkan aku happy..

Ape yg kiter mau sebenarnyer...??
Ini adlah sesuatu yg aku belum capai lagi..aku blum puas???aku blum dpt ape yg aku mau.
Aku rasa mcm tak logik jek ape yg aku mau ni..aku blum ade pengalaman pertama mendapatkan ape yg aku mau..sampai biler harus menunggu??

Aku sdg tertekan...hehehe...tp aku bersyukur banyak dgn ape yg ade skang ni.cume aku kdg2 takde masa utk diri sendiri dan meggembirakan diri sendiri..i need time..lalu aku pun duduk di bawah pohon yg hanya tinggal ranting ni...tak baiiiiiiiiiiiiik tau..






Friday, September 4, 2009

Now in Shah Alam...

Takbiiiiiiiiiiiiiiiir..

Akhirnyer aku dan apoi benpindah klua dr umah pencala.lega teramat sangat..fuuuuuuuuuuuh..

Tenang tanpa kelibat abg john si penzina itu..huhuhu..aku takde benda nak citer cuma aku terasa penat n tension kebelakangan ni..tapi aku layan je..

Bye..

Monday, August 24, 2009

Hari Ini Dlam Sejarah 2009.

Takbiiiiiiiiiiir semua..

Takde semangat..lemau minda..plan sudah gagal.Mujurlah ade cik Feeza yg bijak dan pandai bergeliga.Aku mmg dah tahap maleh mau pikir..Dgn nasihat dan cadangan beliau aku jadik lega sikit.Time kasih baby..

Aini 1st day bepose di opis sbgai org bekije..Ingat lagik last year aku kacau mak masak kat dapur..Mng best pose tahun lpas sbb aku duk umah menanti dpat kije.Cume kdang2 penat sikit sbb ade interview kat KL..Tahun ni dah kije..Alhamdulliah dah dkat setahun aku kije..

Manela aku nak bkak pose ni ek...aduyaaaaaaaaaaaaaaaai....huhuhu..

Doakan aini takde problem besau2..nule aku idup dgn tenang..

takbiiiiiiiiiiiiiir..muge jupe lagik...

Sunday, August 23, 2009

Legaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....tapi???

Takbiiiiiiiiiir...
Mnggu ni kawe blik kmpung utk sambut awal
ramadhan..syoknyer mkan bukak pose.
Tapi aini aku migrain skit..tak ckup tido
kot..

Lpas ni blik KL mau carik umah sewa lain plak.
Akhirnyer dpt gak aku pindah umah.
Urusan umah di uruskan en apoi.Doakan kami dpt
umah yg power dan selamat..huhuhu..

This year adlah 1st time bepose sbgai org bekije..
huhu..konpius jgak..musti terlebih penat ek..
takpe2..betahan!!!!!

Pencapaian aku mggu ni ialah bejaya menghabiskan
menonton drama bloggerboy hasil rekomen Puan Mahfuzah.
TQ puan..huhuhu..dah setel 12 episod..lalala

makin larut malm..jap laie sahur..
tido jap n bgn smula mkan sahur..
dah smpai masa mau chow!!jom tahjuuuuuut!!!

B4 that,enjoy the music by J-Rocks..
Takbiiiiiiiiiiir semua!!!!!!!!!!!



Monday, August 17, 2009

Topeng Sahabat..Paling bahaya..


Pernah tak ade sahabat kiter yg bermanis muka dpan kiter,tapi sebenaryner ade maksud lain yg tersirat???

Semua di depan kiter tu ternyata dusta belaka..Dier pun suke membuat sebuah kisah luka,sedih..Kononyer luka tu memang takkan pernah hilang.Sebenaryner..semua kisah tu hanyalah topeng belaka..

Tapi syukurlah aku takde kawan yg mcam ni.Semuanyer sopan santun teramat sangat..
Selamat Berpuasa Di Bulan Ramadhan..

Sunday, August 9, 2009

Lelaki Selingkuh Kembali Bersuara!!!


Takbiiiiiiiiiiiiiiir....

Post kali ni utk melepaskan geram.
Si penzina tlh menampalkan arahan di atas dinding.
Kejinyer beliau.Aku bukannyer berkira.
Aku dan apoi jd begini pun sbb perangai keji beliau.
Maleh nak ulas lagi..Kwan2 aku n apoi kenal kami ni siape..
Kenapa belum ade pembalasan setimpal utk si penzina ini??
Ramadhan dah dekat,prangai keji still ade..

Tuesday, August 4, 2009

Team to watch this season 2009/2010

Manchester City:
Man City???Why??Mesti semua teransang nak tau nape Man City men jadi antara pasukan yg paling mau dilihat.Pasukan ini dah abis di ubah suai bermula dari season lepas lagik.Robinho masuk dan impaknyer kurang menyengat.Season ni mereka membeli Tevez,Santa Cruz,Toure dan Adebayor. Adekah mereka ni semua bepindah sebab duit???Mungkin kepuasan????Dlm sidang akhbar Kolo Toure ade berkata “Perpindahan ini ibarat cinta..dgn cinta kite dpt ape yg kita mahukan dan sentiasa rasa di sayangi..”
Mahukah anda bertaruh Man City akan memenangi sesuatu season ni????Mari kiter nantikan..

Real Madrid:
Pasukan kaya ni kembali mengganas. Membeli Kaka,Ronaldo,Benzema dan Albiol. Nampak spt kuat je.Tp mampukah mereka semua berganding menggegarkan eropah???Ontahla…sumpahan galacticos mmg susah nak di buang..Dulu Zidane,Figo,Ronaldo,Beckham, Owen dah pun terjebak dlm sumpahan ni.Hanya di hujung2 barulah Real Madrid mng sesuatu..Season ni mmg di tunggu2 bg peminat real utk melihat sama ada polisi ini akan berjaya ataupun tidak. Anda semua bgaimana???Kiter patut mengikut tauladan dari Amri Yahyah yg menolak tawaran Real Madrid bulat2..Kate beliau..”Lebih baik saya main dgn Selangor yg dah mng treble season ni drpd pindah ke kelab yg terumbang ambing mcm real tuh!”

Manchester United:
Tiada ape yg mau di perkatakan ttg team ni.Asasnyer mmg kukuh.Sape masuk.Sape kua.Yg penting selagi ade alex ferguson,selagi tulah Manchester kekal antara kuasa eropah.Ronaldo klua dan Owen di bawa masuk. Nampaknyer MANU suke bedrama..kiter semua dah saksikan aksi owen di Malaysia dan tentu ramai yg sayangkan player ni.bakat owen mmg tak patut di sia2 kan…tq ferguson..Jgn lupe beri perhatian pd player baru spt Obertan dan Valencia..sgt low profile tapi maybe merbahaya…

Ac Milan:
Kaka tiada.Ronaldinho cube di jadikan nadi Ac Milan. Manager Leonardo yg masih hijau cube membuktikan dier jugak mmpu mmbawaac Milan spt Pep dgn Barca season lepas..tiada pembelian star di buat.Hanya bergantung dgn kuda2 tua spt Seedorf,Pirlo,Nesta..tak sababar menunggu pato menjadi hebat..Selamat Berjaya Ac Milan..

Chelsea:
Errrrrrrrrrrrrrrmmmm….Malehyer nak komen..hanya mampu berdoa supaya chelsea bejaya di bwah Ancelotti.Selagi player spt Essien,Lampard,Terry,Cech ade, aku yakin dgn team kesayangan ni.Hnaya beli Zhirkov season ni. Masalah besau ialah team ni agak tua dan takde pelapis bagi speasis yg nak pupus ni..Takbiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiir!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Barcelona:
Bacelona bijak. Itu perkataan sesuai utk mereka.Takde beli2 player dasyat. Tukar Zlatan dgn Eto’o.Satu tindakan paling menguntungkan. Kiter semua mau melihat aksi messi,xavi,iniesta,henry,alves di bwah tunjuk ajar pep guardiola utk season kedua.Mau tau gak season lepas tu nasib ataupun mmg beliau terer taktikal. Yg penting messi semakin hampir memenangi player terbaik dunia tahun ni mengalahkan si kaki silang Ronaldo.hehehe…messi mmg sangat laju dalam PES/WE..

Arsenal:
Arsene Wenger yakin dgn bakat muda.Ramai yg kua tinggalkan beliau. Bayangkan player yg kua tuh masih ade spt Henry,Pires,A.cole,Flamini,Toure,Gilberto, Viera..mereka ni semua still active dan jika di gabungkan dgn player sedia ade sprti Clichy,Sagna,Fabregas,Wallcott,Eduardo, Persie dan Arshavin.Cube anda semua bayangkan mcmana kuatnyer arsenal….Aduyaaaaaaaaaaaaaaaaai…mari kiter saksikan permainan cantik arsena macm season2 yg lepas..Cantik dan menghiburkan..Moga Berjaya Arsene Wenger..

Inter Milan:
Mourinho adalah segala2 nyer…hehehe…Portugal,England,Italy…semuanyer beliau dah takhluk..masih menuggu beliau memenangi piala eropah.Agak terkilan Chelsea melepaskan manager yg power spt beliau..Menukarkan Zlatan dgn Eto’o..Eto’o yg menjadi target beliau dari mase di Chelsea lagi.Tak sabar mau tgk gandingan ni..Menolak perpindahan deco dan carvalho adalah satu yg bijak..Inter calon juara piala eropah????tungu….

Liverpool:
Takmau cakap byak pasal team ni.Dah bosan tggu Benitez menang EPL tuk Liverpool.Season lepas dah hampir2,tapi terkucil di hujung tanduk.Harap2 season ni Berjaya..tiada membeli star player..maybe skang dah ketandusan striker..Moga bejaya Liverpool dan Benitez..

Bayern Munich:
Bayern ni pun rugilaaaa…player ramai yg power2 dari season lepas lagi. Ade ribery,Klose,Toni,Lahm tapi dah bejya pun..season ni ad eke patut beli Mario Gomez.mahal plak tuh..dahla dlm team germany tak power..Van Gaal musti melakukan sesuatu bg memulihkan kembali imej bayern yg dulunyer antara gergasi eropah.

Thursday, July 30, 2009

Kecederaan dan Kesabaran..


Al-kisah..
Hadrie telah terlibat dgn perlanggaran kecil di atas
jlan raya pada hari rabu 29 julai 2009..
Tak usahla kawe cerita lebih lanjut ttg ia..
huhuhu...

Then,call opis mau mintak cuti..Pg klinik n amek ubat
beserta MC 2 hari.Tak lama pastu cik feeza pun smpai
utk melihat keaadaan kawe..beliau amek EL terus..
baiknyer...

Lepas kami makn teghari..cik feeza pun mencadangkan
utk ke rawang umah mokteh n pokteh...
Pg sana pun bule tgk akim,alim n nina skali..
Kami pun belila kek utk mokteh skali sbb ari
isnin 25 july besday dier...Inilah kek dier..sedaaaaaaaaaaap...

Aduuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuyaaaaaaaaaaaaiiiii..
berdenyut plak kaki ni...moga bejumpa lagik...

Tak baiiiiiiiiiiiiik tau...

Tuesday, July 21, 2009

Prison Break Tamat...



Sungguh sedih aku bila siri kegemaran kini sudah tiada lagi.Tak dinafikan Prison Break memberi kesan mendalam dlam hidup aku.Dari gaya botak scofield sampailah aku hampir2 merompak benk.Tp aku mane ade abg dlm penjara.Tak pasal2 aku kena sumbat kat penjara pudu. Antara aksi2 ngeri yg di tiru dari PB ialah...Membotakkan kepala sperti Scofield...Berbisik di telinga rakan "I'm not Michael Scofield...memegang poket selua alang dan masuk bersama2 ke dalam TTL(ala2 T-Bag).. Tapi paling influence adalah menubuhkan pasukan bolasepak yg bernama Penjara Penjara.
Lagik manis team ni mara dgn jayanyer.Layak sampai separuh akhir yg bukanlah target asal kami semua..

Begitulah kesan PB pd aku..maybe jugak pd rakan2 lain..Timeksaih sbb tak jemu2 melayan PB walaupun smpai season 4 citer dier kamin tak mantap.Tp sbgai peminat setia,kiter kena support mereka jgak walaupun dr jauh..
Sepanjang 4 season ni mesti ade watak2 yg meningalkan kesan dlm hati kite..semoga mereka kekal dlm ingatan...huhuhu...sedih2...

Saturday, July 18, 2009

Harimau Malaya!!!!



Takbiiiiiiiiiiiiiir!!!!!!!!!!!!

Salam bolasepak kpd semua!!!
semangat lebih sikit mlm ni.Maklumlah M'sia hampir2 mengejutkan Man Utd.
Sehinggalah si Kecik Owen masuk dan menjaringkan goal.
Dah nampak impak owen???maybe ni baru sikit.
kiter kena tggu lagik.Tahniah M'sia!!!!

Si adebayor sdg sibuk medical checkup nak pi man city.Ini mmg berita baik utk
peminat2 arsena yg dah lame nk tgk beliau berambus.Btol tak???
tp apelah nasib man city seasin ni.Player sernagan makin ramai di beli.
Harap2 team ni jd terer sikiiiiiiiiit dari season lepas ye..

moga bujumpe lagik!!!!

Thursday, July 16, 2009

"HapPy Eniveseri"

14hb JULY 2009 adlah eniveseri kami yg ke 3tahun 6 bulan...
Hepi eniveseri kepada kami..
Moga kekal selamanyer...Amiiiiin...



Kek yg d beli oleh Cik Feeza...

Tuesday, July 14, 2009

PUSPA@PUSPAKOM????



Luna Maya mmg sesuai jadik model klips ni..huhuhu..
ade sape2 setuju???Mari ramai2 nyanyi dgn kawe...

kau gadisku yang cantik
coba lihat aku disini
disini ada aku yang cinta padamu

kau gadisku yang manis
coba lihat aku disini
disini ada aku yang sayang padamu

walau kutahu bahwa dirimu
sudah ada yang punya
namun kan kutunggu sampai kau mau

jangan jangan kau menolak cintaku
jangan jangan kau ragukan hatiku
liriksong wordpress com
ku kan selalu setia menunggu
untuk jadi pacarmu

jangan jangan kau tak kenal cintaku
jangan jangan kau hiraukan pacarmu
putuskanlah saja pacarmu
lalu bilang i love you padaku

Saturday, July 4, 2009

Mengerikan...Menetes!!!


Owen ke Manchester United!!!!!!!!!!Sangat berani ferguson.Adakah karier owen akan kembali cerah???Beliau akan berganding dgn Rooney next season.Dan jika tiada injured@owen tersangat perform.Maka kite akan dpt menyaksikan owen di Afrika next year 2010.Ape pendapat anda semua????saye masih tak percaya owen kini di Manchester United.Mmg ManU saje yg mampu menaja gaji migguan Owen.Ape2 pun season dpan tetap akan menarik.Mari kite tggu lagi kejutan2 lain.yg akan berlaku.

tak baiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiik tau!!!!!!!!!