There was an error in this gadget

Tuesday, September 15, 2009

Adebayor Yang Dibenci.

Kelihatan sengaja memijak

Aduuuuuuuuuuui...sakit....

 
Akulah yg dibenci itu...hahaha

Adebayor Yang Dibenci.

Adebayor...Oooo Adebayor. Beliau ni memang tidak habis-habis menimbulkan masalah. Terbaru ialah aksi dramatik beliau semasa bertemu Arsenal. Bermula dengan perbuatan memijak kaki Fabregas (ramai yang tak perasan), sengaja memijak muka Van Persie dan paling sensasi ialah cara meraikan gol yang amat MARABAHAYA!

Kita semua mungkin sudah sedia maklum kenapa pemain ini berkelakuan sebegitu rupa. Ada yang mengatakan ini disebabkan kekecewaan yang beliau alami kerana peminat Arsenal tidak menghargai sumbangan beliau musim lepas. Walaupun dia banyak menjaringkan gol untuk Arsenal musim lepas, namun dia tetap dikecam dan dijadikan modal umpatan ketika peminat Arsenal melepak di kedai mamak dan berbicara pasal bola.

Aksi memijak muka Van Persie ini sememangnya tidak boleh dimaafkan. Apa yang bermain di kepala hotak beliau sebenarnya? Bayangkan sekiranya Adebayor berbuat demikian kepada Halim Napi? Nescaya beliau sudah ke alam barzakh kerana dilanggar kereta proton waja milik lagenda Kelantan tersebut.

Apa-apa pun Manchester City memang dalam prestasi terbaik mereka ketika ini. Jadi, semua pasukan harus berjaga-jaga. Manchester City juga tidak bermain di pentas Eropah dan mereka boleh memberikan fokus 100% untuk liga domestik. Manchester United pun gusar dengan peningkatan Manchester City sehinggakan mereka menyokong agar Adebayor di gantung. Namun begitu, sekiranya Adebayor digantung sekalipun, Manchester city masih ada Tevez, Cruz, Robinho (semua tidak turun dalam aksi menentang Arsenal).

Kita tunggu sahaja perlawanan minggu ini yang mungkin akan menentukan halatuju juara liga. Siapakah yang layak menguasai bandar Manchester? Yang penting raya tahun ni akan menjanjikan keseronokan buat rakyat peminat bola sekalian alam..Takbiiiiiiiir!!!!!




Thursday, September 10, 2009

World Cup 2010 South Africa

"Maradona insists he will do everything to qualify"
Worldcup qualifier hampir ke penghujungnyer.Ade team2 poweryg seakan2 hampir tak layak..Argentina,Portugal,France,Czech,Turkey,Mexico antara team2 regular yg menagmbil bahagian dlm kejohanan ini.


Nama2 yg akan hilang dr worldcup sekiranya team2 di atas tutak layak sangatla besar..antaranya ronaldo,cech,benzema,messi,altintop,dos santos dan lain2 lg..
mujur france,portugal,mexico kembali mndapat rentak.tapiargentina???menangisla kalo team ni tak layak.antara team penting yg mnjadi penyeri wolrd cup ni.kita semua kena yakindgn maradona.ataupun maradona akan di gantikan??kita tgguj ek.


beberapa team dah pun layak dan ini sgt menarik utk dilihatsejauh mane powernyer team yg layak awal ni semasa kejohanan sebenar kelak.di bawah aku listkan team2 yg dah pun layak dancara2 team lain utk layak.Ex. playoff dll..


akanku update lagi pasal worldcup ni termasuklah undian,ramalandan ulasan2 dari ahli panel yg bijak bestari.Takbiiiiiiiiiiir..


ALREADY QUALIFIED

Hosts - South Africa

From Europe UEFA - Netherlands

From South America - Brazil

From Africa - Ghana

From Asia/AFC - Australia

From Asia/AFC - Japan

From Asia/AFC - South Korea

From Asia/AFC - Korea DPR


EUROPE

The nine group winners qualify automatically. The best eight of the nine runners-up will play a two-legged play-off to qualify.


SOUTH AMERICA(geng2 brazil)As in previous years, Conmebol qualifying is on a single league basis of the ten nations. The top four qualify automatically with the fifth place team playing off against a nation from Concacaf.(geng mexico)


ASIA

4 team from 2 group layak terus.(1st & 2nd).Team ketigalawan bersama dan yg menang akn kan men playoff lagibertemu team juara OCEANIA.(BAHRAIN vs NEW ZEALAND)


OCEANIANEW ZEALAND dah layak sbb takde cabaran sangat.Diorang guna liga punyer system.


CONCACAFLiga jugak dg 3 team atas layak otomatic.team ke 4 akan lwandgn Conmebol tempat ke 5.


AFRICA

5 team juara dari 5 group akan layak terus besama2 host.So africa akan ade 6 team next year.dasyat ek??


hehehehe..inilah update stakat ni..Tak baiiik tau..




Tuesday, September 8, 2009

Pengalaman pertama..

Ape yg membuatkan kiter happy??

Setelah aku melalui pengalaman pertama ni,baru aku tau banyak perkara yg bole membuatkan aku happy.Sambil aku menaip blog ni di temani klips video gavin rossdale(forever you may run).
kadangkala kiter kena kejar ape yg kiter mau.jgn biarkan ia lari..mungkin inilah kegembiraan yg paling dasyat utk kite..aku dah mengalaminyer..aku dpt sesuatu yg membuatkan aku happy..

Ape yg kiter mau sebenarnyer...??
Ini adlah sesuatu yg aku belum capai lagi..aku blum puas???aku blum dpt ape yg aku mau.
Aku rasa mcm tak logik jek ape yg aku mau ni..aku blum ade pengalaman pertama mendapatkan ape yg aku mau..sampai biler harus menunggu??

Aku sdg tertekan...hehehe...tp aku bersyukur banyak dgn ape yg ade skang ni.cume aku kdg2 takde masa utk diri sendiri dan meggembirakan diri sendiri..i need time..lalu aku pun duduk di bawah pohon yg hanya tinggal ranting ni...tak baiiiiiiiiiiiiik tau..






Friday, September 4, 2009

Now in Shah Alam...

Takbiiiiiiiiiiiiiiiir..

Akhirnyer aku dan apoi benpindah klua dr umah pencala.lega teramat sangat..fuuuuuuuuuuuh..

Tenang tanpa kelibat abg john si penzina itu..huhuhu..aku takde benda nak citer cuma aku terasa penat n tension kebelakangan ni..tapi aku layan je..

Bye..