There was an error in this gadget

Friday, October 31, 2008

Hayatilah...


Aku tegerak nak paste lirik lagu ni slpas aku tgk uztad akhil hayy nyanyi lgu ni kat astro. tringat zaman muda2 dulu bernasyid lagu2 Raihan...hayatilah...SESUNGGUHNYA..

Sebenarnya hati ini cinta kepada Mu
Sebenarnya diri ini rindu kepada Mu
Tapi aku tidak mengerti
Mengapa cinta masih tak hadir
Tapi aku tidak mengerti
Mengapa rindu belum berbunga

Sesungguhnya walau ku kutip
Semua permata di dasar lautan
Sesungguhnya walau ku siram
Dengan air hujan dari tujuh langit Mu
Namun cinta tak kan hadir
Namun rindu takkan ber bunga

Ku cuba menghulurkan
Sebuah hadiah kepada Mu
Tapi mungkin kerana isinya
Tidak sempurna tiada seri

Ku cuba menyiramnya
Agar tumbuh dan berbunga
Tapi mungkin kerana airnya
Tidak sesegar telaga kauthar

Sesungguhnya walau ku kutip
Semua permata di dasar lautan
Sesungguhnya walau ku siram
Dengan air hujan dari tujuh langit Mu
Namun cinta tak kan hadir
Namun rindu tak akan berbunga
Jika tidak mengharap rahmat Mu
Jika tidak menagih simpati
Pada Mu ya Allah

Tuhan hadiahkanlah kasih Mu kepadaku
Tuhan kurniakanlah rinduku kepada Mu
Moga ku tahu
Syukur ku hanyalah milik Mu

Monday, October 20, 2008

Today is not good..

Pagi td aku xcden laggar myvi.Alhmdulillah aku hidup lg.Aku cume melecet tgn n lenguh2 tgn ni.Aku kena masa mau pg kije.Aku mmg tak reti n tak cekap bwak moto.Eeeeeeeee...Risaunyer aku..Pasni taktaula amoi(amanda) tu klim bape hengget pd aku.bnyak btol masalah aku.Umah sewa lg mcm haramjadah.Bilala aku nak dpt blanja org2 yg berjasa pd aku ni ek....doakan aku selamat sentiasa di mana jua pun aku berada..Amiiiiiiiiiiiiiiin...

Thursday, October 16, 2008

Seminggu berlalu..

huhuhuhu...sedih??epi??gumbira???ragu2???

sumenyer ade di dlm batu jemala aptik ni.Syukur dpt gak kije setelah penantian yg menyeronokkan.Kini kawe bergelar as a System Engineer at CSC-CSA. Yg betulnyer CSC.CSA ni Malaysia punyer.Sume yg aku blaja kat cni(kire keje sambil blaja la ni) is a new thing to me. Before this aku mane ade xpose dgn PC,server,window laaa...huhuhu..
Cuak gak pd mulanyer.Tp yg bagusnyer diorang paham aku ni fresh and electronics plak tu.Soooooo...kenala di ajar dgn penuh teliti.Aku pun kenala rajin2 mencari ilmu2 baru ni.
Maybe boring skit sbb umah sewa tak best..hanya aku dan apoi saje yg memahami masalah ni.Aku arap lepas dpt gaji nnt,mau terus cari umah lain dgn apoi..huhu..so,sshla nak blanja rakan2 sume nnt..huhuhu..risaunyer...aku mau bagi2 rezeki aku ni pd sume2 orng yg tlah telibat mmbntu aku dr zaman aku susah smpaila aku lega sikit skang ni..huhuhu..jasa kamu semua akanku kenang selalu..doa ku mohon dari ALLAH utk kamu semua..
smpai sini dulu ye...kalo bekesmpatan aku taip lagi...daaaaaaaaaaa....
Tak baiiiiiiiiiiiiiiiiiiiik tauuuuuuuuuuuuu..AFUNDI ttp AFUNDI...hehe