There was an error in this gadget

Thursday, July 31, 2008

Thank you JOKER…Welcome TWO FACES!!!
















Salam takbiiiiiiiiiir..Ramai yg puas hati dgn aksi The Joker in this latest Batman movie.Lakonan Heath Ledger mmg dahyat dan beliau tlh diangkat sbagai Joker terbaik yg pernah wujud dlm siri batman. Kalo nak tgk dan mengimbau lakonan Heath Ledger yg dah mati ni,tengoklah film Brokeback Mountain,The Patriot(sekadar bberapa film).Beliau is a good actor.maybe sbb tu mati awal kot.Tension power sgt belakon.


Two faces are the next in batman film. Aaron Eckhart akan melakonkan watak two faces ni.Kita taktau mcamana beliau akan merealistikan watak ni.Tapi beliau mmg antara actor yg hebat.Aku sendiri tak sabar nak tgk beliau beraksi sgbai Two Faces ni.Kalo korang nak kenal2 dier ni before klua cite batman yg baru nnt.Bulehla korang menonton film lakonan beliau sperti Thank You for Smoking,No Rezervations dan ape ek..adela..korang cubela survey sendiri.

Yang penting Jack Nicholson (Joker dulu) dan Tommy Lee Jones(Two faces dulu) dah buleh bersara dgn tenang..Pengganti telah di temui..

Wednesday, July 30, 2008

Pada suatu hari ada seorang penduduk Madinah yg mempunyai seorang saudara perempuan. Saudara perempuanyer itu kemudian meniggal dunia. Mayat saudaranya itu pun di tanamlah seperti biasa. Tetapi secara kebetulan, masa timbus kubur tu, beliau tertinggsl kantung yg tertanam itu.
Orang itu sedar yg kantung dier tetinggal dalam kubur saudaranyer itu. Dia pun meminta pertolongan beberapa org prnduduk kmpung utk menggali semula kubur tu.Kubu r tu pun di gali semula dan bertemulah dgn kantung tu semula.
Lepas amek kantung tu,teringin plak org tu nak melihat keadaan saudaranyer di dalam kubur tu. Ia meminta org yg gali kubur tu menguak sdikit papan lahad yg menutupi mayat tu.
Penggali tu pun menguak sdikit papan tu dan oran itu pun meninjau.Dilihatnyer ade api di dalam lahad itu dan cepat2 di suruhnyer di timbus kubur tu.Dia pun cepat2 kembali ke rumahnyer.
Sampai di rumah,ia terus bertanyakan ibunyer:”Buleh tak ibu bagitau amalan perbuatan saudaraku semasa hidupnyer.
Setelah didesak beberapa kali,si ibu pun berkata”Ibu sering melihat beliau selalu sembahyang pada akhir waktu dan selalu melambat2 kan sembahyang. Saudaramu jua lalai dan cuai dalam bersuci.Kadang2 dia suka mendengar perbualan orng sebelah pd waktu mlm dan kemudian menyampaikan berita itu kepada jiran sehingga menjadikan mereka bekelahi”
Demikainlah terang ibunyer terhadap kelakuan saudaranyer yg baru meniggal itu.
Orang itu pun terdiam
(Sumber Al-Laits Assamaraqandi)

Wednesday, July 23, 2008

Lagi rahsia terbongkar!!!!Prison Break 4 is coming soon.


Berdasarkan kajian yg dibuat oleh wartawan kami,En. Kamili Sing Walia, memang konpem watak Sara wujud kembali. Berikut adalah hasil tinjauan beliau..
Michael and Sara are together in this episode, along with Linc, Sucre, Mahone and Roland. Will we find out what Linc did with the head in a box? will The Company threaten Sucre's baby? "I think he mentions it and so far the Company has not threatened the baby”. Is Sofia going to be still a main character? "She will be like LJ's character in season 3".Will we be seeing a flashback to the initial kidnapping of Sara and her encounter with Gretchen? "I think for now you will be told what happened, not shown, but down the road its possible there may be a flashback to show what happened".
Puas hati???ini baru sikit.Banyak lagi rahsia yg akan di bongkar oleh wartawan kami.Mazidolah,Hasbolah,Shebby dan Pak Loh sdg menjlankan kajian terhadap PB 4 ni.Di harap anda semua setia besama saye.Tak baiiiiiiiiiiiiiiiik tau……………

Transfer Gossssip the latest


Robinho di jangka ke Chelsea.Juventus bersedia menawarkan Arsenal £15m utk mendapatkan Van Persie sbagai pengganti Nedved.Adebayor hanya akan kekal di Arsenal jika gaji beliau di naikan kepada £100,000 seminggu.Liverpool menigkatkan tawaran kpd Gareth Barry menjadi £16m.Benitez akan beralih kpd Stewart Downing jka gagal mendapatkan Barry. Loius Saha menjdi buruan Fulham,Sunderland and Wigan.Manchester serius dalam mendapatkan Berbatov. Midfielder Man City,Michael Johnson di pantau Everton,Aston Villa and Liverpool. Aston Villa berminat mendapatkan khimat Robert Green dan striker Serbia Nikola Zigic (Valencia).Solano bakal menjadi teammate Beckham di LA Galaxy.

Tuesday, July 22, 2008

Semakin hampir!!!Prison Break Season 4.

Gambar kat atas tu menunjukkan kwan2 lama aku sedang bersidang..hehehe..

Ok.Makin hari prison break makin hampir. Dari sumber yg aku dpt,akan ade watak2 baru mcm yg aku bagitau last post aitu. Tatu kat badan scofield pun akan di hilangkan,so makin banyak adegan2 scofield tidak berbaju.hehe..Sesuai utk wanita2 di sana. Michael's tattoo will be addressed in the first episode.LJ will be appearing in this episode and he won't be joining the gang for their revenge. Sara appears in the first episode. Robert Wisdom (ketua penjara sona yg berkulit hitam tu) is out, most of the primary characters for episode 1 have been seen before. The new roles don't appear in episode 1 and Matt Olmstead has the writing credit for episode 1.

The boys will be staging a break-in (instead of breakout, see). Word is, they're trying to get into a building owned by the Treasury Department, and I'm guessing it has something to do with taking down the Company, which is their ticket to unconditional freedom, offered by government agent Michael Rapaport (penah belakon drama Boston Public n My name is Earl:watak baru gak ni).

Will we see how how Sara’s character was affected by the incidents she had to pass through, when she was kidnapped? "You will see a little bit."Will there be some tension between Michael and Sara? Sara will be probably affected by what hapened to her. "She will be affected a little bit, but there won't be a lot of tension between them."

Hehehe..Brita baik utk peminat2 Dr. Sara,mungkin beliau tak mati.Aku agak2 la dari sumber2 yg aku baca.Mari kita nantikan tayangan perdana Prison Break 4.Adiooooosssss..

Spidey on the way!!!


Keputusan undian dah pun diketahui.Spiderman pemenangnyer!!!!Horaaaayyyy!!!Ramai yg menyukai siri ni sbb pembikinan dier complete.Ade emosi,family,gumbira,nerd dan sume2 la..Di sini akan saye dedahkan bahawa Spiderman 4 akan di jangka di tayangkan pada 2011.Maybe diorang shoot Spider 4 and 5 skaligus utk mendapatkan untung yg lagi besaar..tapi kali ini akan di arahkan oleh David Fincher yang pernah mendirect film Zodiac.Tiada lagi en. Raimi. Saye juga akan menyediakan undian yang baru!!!Selamat mengundi…lalalalala…

Sunday, July 20, 2008

Prison Break: New Cast Members and Season 4


Wajah di atas ni adalah watak baru yang diperkenalkan dlm Prison Break Season 4 ni.Utk maklumat lanjut,sila baca sendiri di bawah ini.huhu...
James Hiroyuki Liao will be joining the cast of Prison Break as Roland Glenn, a computer hacker who joins forces with Michael and Lincoln. FOX revealed that Roland will land in hot water with the brothers since his mouth tends to get him in trouble. This is Liao's first big television role, as he has only appeared in guest spots on CSI and Law and Order. Sasha Alexander is also joining the show as Shannon Anderson. So far, her character as only listed as appearing in the first episode and her part in the storyline remains known. Anderson is perhaps best known for playing Pacey's sister on Dawson's Creek.
A Prison Break fansite recently posted several spoilers that should have fans counting down the minutes until the season 4 premiere date, September 1. One has to wonder what kind of prison Panama is running since, at some point, Sucre and T-Bag make it out. In the season 4 trailer, Michael points a gun at someone and says, "This is for Sara." A source close to the show says that he is pointing it at a character we've already seen but that person walks away unharmed. LJ remains unharmed in the early part of the season but is not part of Michael's A-Team, who joins forces to go up against The Company. And for those dying for that Michael/Sara reunion, the source says it comes early on, in episode 3.

Wednesday, July 16, 2008

Si bongkak ke Inter Milan


Mourinho kembali lagi!!!tapi kini di Serie A plak.Sebaik beliau dtg ke Inter,semua bekas2 player teringin join beliau di sana.Ini termasuklah lampard,carvalho,drogba dan essien.Tp player yg sedia ade di Inter pun hebat2 belaka.Mourinho pun dulu teringin sgt bekerja dgn Adriano,Zlatan dan lain2 star Argentina yg melambak dlm Inter ni.Aku pun konpius.

Mourinho dtg dgn reputasi tinggi.Sume piala beliau dah menang.tapi kalo ikut kelab,dgn Chelsea dier tak mng Champions League pun.So,nilah target sebenar Inter season ni.Diorang dah menang 3kali serie A berturut2.Mungkin dah jemu dan mula target eropah plak. Mourinho pun terus mencari player2 yg layak utk menggalas tugas ni.Di senaraikan player2 yg di mahukan beliau megikut nafsu serakahnyer..

  • Lampard,Drogba and Essien
  • Safee Sali (ade score gol cantik baru2 ni)
  • Hassan Miskam..(korang ingat tak??)
  • Ervin Boban dan Abas Saad (coaching staff-bancuh air glukosa)

Monday, July 14, 2008

Pemenang Undian ialah...

Peeeeehhhhhhhhhh........inilah wajah pemenang undian kali ni.Power siooot.Anda sume pun pandai memilih.Kepada sume peminat2 zed zaidi(mcm biaselaaa..)yg belakang tu,bule angkat tangan angkat lampu..kalo ade lighter ke cermin ke...tayar pun bule kasi angkat sume...kasi hentam ini stage...saye nak nyanyi...

Kasih Berubah

Di angin lalu ku sampaikan kerinduan
Wajah mu ku terbayang
Bersama janjimu ku bawa dalam mimpi
Kubawa dalam mimpi

Malam sunyi rasa sepi
Ku duduk seorang diri
Terbayang wajahmu di awangan
Hidup ku di perantauan
Penuh dengan cubaan
Namun kau tetap jadi pujaan

Walau ku cuba untuk melupakan dikau
Namun ku tak terdaya
Kini ku selalu terkenangkan dirimu
Oh sayang oh sayang ku

Alangkah hancur hati ku
Bila pulang dari rantau
Terlihat kau bersama teman baru
Bertahun lama terpisah
Kiranya kau telah berubah
Janjimu hanya tinggal kenangan

Italy..Lippi bersatu kembali..


Marcelo Lippi sudah pun di lantik menjadi Manager Italy utk sekali lagi.Ini sumenyer di sebabkan si donadoni yg gagal mmbawa italy memenangi double setelah menjuarai Piala Dunia 2006 di German aitu. Ahli panel kami seperti biasa membuat kajian atas kegagalan Italy di euro 2008 bulan lepas.Kita saksikan.

  • Tiadanyer hero2 tua yang dah senja seperti totti,nesta,maldini,inzaghi,cannavaro
  • Pembalasan Tuhan ke atas Materazzi yg buruk perangainyer itu
  • Donadoni yg tiada pengalaman d peringkat antarabangsa sbgi manager
  • Toni???Kegagalan yg amat sbb langsung tak menyerlah spt d bundesliga
  • Kedegilan Italy FA utk melantik Wan Jamak Wan Hassan dan Dollah Salleh sbgi coaching staff italy.Tgkla kesanyer..
Transfer Talk - Johor PG tolak tawaran Van der Sar utk bermain di Piala Malaysia
- Trump bida MyTeam £800 Mil.

Bayern Munich tak lagi Hollywood…Satu..Dua..Tiga..Satu!!!



Jurgen Klinsmann telah pun memulakan tugas as a Bayern Munich manager.Dier ni masuk2 jek trus buat undang2 ala2 tentera GIBON zaman Hitler dulu.Korang penah dengar tentera GIBON.Tentera GIBON ni tak kenal penat.Pg perang jek keje diorang.Takde masenyer nak joget2 ni.Berikut adalah undang2 baru klinsmann kepada player Bayern munich.
a) No hand phone during training session
b) No drink air sirap (hanyer teh o panas kurang manis jek bule)
c) Wake up early for subuh prayer (utk Frank Ribery and Hamit Altintop)
d) Cuti raya tahun ni 3 ari jek..
· 1st day – umah parents
· 2nd day- umah mertua
· 3rd day- umah sendiri
e) Channel tv kegemaran player bayern seprti Disney,Aruna dan RTM di haramkan (utk elak player bayern tepengaruh dgn gossip terkini)
Haaaaaaaa….amacam???brani pindah Bayern munich???Sbb tu xde star nak pagi sana this season.Podolski pun mau pindah ke Cologne tapi sdg d pujuk utk kekal oleh klinsmann.Kalo nak tau brape kesanyer undang2 ni,kita saksikan Bayern dlm Champios League season ni..Daaaaaaaaaaa..

Thursday, July 10, 2008

Prison Break Season 4 is Back!!!!




Good news for Prison Break fans! Recently, BuddyTV wrote about the possibility of the show returning for a fourth season. The story received an overwhelming number of responses in favor of bringing the show back to find out what happens to Michael outside the walls of Sona and Sucre trapped inside as a prisoner. 95% of the readers voted in our poll that they need a fourth season. They got their wish when TV Guide Michael Ausiello reported recently that it seemed certain the show was coming back. More details about the fourth season emerged recently surrounding the show upcoming shooting location.

Next season will surely focus more on life outside of Sona than in. Michael and Lincoln have parted ways. Michael heads out in search of The Company, and Susan, to make them pay for killing Sara. Lincoln looks to disappear with LJ, the son he has been estranged from for so long. Mahone is also free, so to speak, and has now teamed with The Company. We’ve still got Bellick, T-Bag, and Sucre in Sona but that may not be enough storyline to keep the show rooted in Texas.

Barcelona..Arshavin dan kepala keretapi


MOSCOW,(Reuters) - Zenit St Petersburg have rejected a 15 million euro ($23.51 million) offer from Barcelona for playmaker Andrei Arshavin, the Russian champions said on Monday. 'Barcelona had failed to improve their original offer of 15 million euros, thus we decided to end our negotiations with the Spanish club,' Zenit said.

'We have not received any offers for Arshavin from any other clubs, therefore there are no discussions going on about his transfer.'

Last week, Zenit offered to extend Arshavin's current deal by two more years until 2012.
Zenit have given the 27-year-old, who reportedly earns three million euros a year, more than any other player in Russia, two weeks to decide his future.
Arshavin did not play in a 5-1 win over Siberian side Tomsk on Sunday, Zenit's first Russian premier league match after the seven-week break for Euro 2008.
Zenit's Dutch coach Dick Advocaat said he would not use his top player until he makes up his mind.
The Russia international has said on several occasions that he wanted to move abroad, Barcelona being his first choice.
After missing Russia's first two Euro 2008 games through suspension, Arshavin returned to lead them to the semi-finals, the country's best showing at a major championship since 1988

Wednesday, July 9, 2008

Sape lagi mengancam???



Chelsea striker Didier Drogba and Arsenal forward Emmanuel Adebayor remain targets for AC Milan, according to the club's technical director Leonardo. Both players have been linked with the San Siro but the Italian giants have yet to make a move - although that does not mean they have not ruled out future bids.

'It's no secret we're interested in signing a forward and are studying candidates,' said Leonardo.'Drogba is a fine player and Adebayor is a player I really like. We are waiting for the right time to move.'Meanwhile, Leonardo has reiterated there is 'no possibility' of Chelsea signing Kaka after the Stamford Bridge club were reported to be interested in the Brazilian.

'I can only repeat what we keep saying - there is no possibility of Kaka moving away from Milan,' Leonardo told BBC Sport. 'We have not received an official bid for him. He is very close to AC Milan and has a very, very good relationship with the club.'

Di bawah ni pendapat ahli panel ttg sapekah yg lagi mengancam antara DD dan ADE.
· Shebby Rasa – Adebayor is a very2 world class striker..indeeeeeeeeeeeed…
· Hasbol Awang-DD merupakan pelajar silat anak didik pak Ali kampong semarak yang hebat yg akan bertunang dgn kerani cucuk wan senah tu…
· Karam Singh- Kuih lapis kuih talam..semestinyer drogba hitam..

Tuesday, July 8, 2008

Disebabkan Bukan Kerana Allah

Pada satu hari telah bercerita Abu Hurairah kepada Uqbah bin Muslim tentang hadis yg disampaikan oleh Rasulullah kepada beliau.
Kata Abu Hurairah, “Nabi Muhammad telah besabda bahawa pada hari kiamat Allah akan menghukum semua umat. Orang pertama yg di panggil ialah org yg mengerti Al-Quran, dan selepas itu orang yg mati kerana jalan Allah iaitu orang yg mati fisabilillah, dan orang ketiga ialah orang yang kaya.
Allah akan bertanya kepada orang yg hafal Al-Quran, “Tidakkah Aku tlh mengajarkan kepada kamu apa yg Aku telah turunkan kepada utusan-Ku?”
Jawab org yg pandai Al-Quran ‘Benar ya Tuhanku.’
Tuhan bertanya lagi, ‘Apa yg telah kau buat terhadap apa yg tlh Aku ketahui itu?’
Jawab org itu, ‘Saya tlh mempelajarinya pd waktu malam dan mengamalkanyer pada waktu siang.’
Allah dan malaikat juga berkata,’Kamu dusta. Kamu hanya di kenali sebagai seorang pembaca Al-Quran dan ingin mendapat sanjungan sbgi seorang qari.’
Allah kemudian memanggil orang yg mati syahid. Allah berkata: Kenapa kamu terbunuh?’
Orang itu menjawab,’Saya berperang kerana Allah’.
Allah dan malaikat juga berkata,’Kamu dusta.Kamu hanya ingin disebut sebagai pahlawan dan orang yg gagah berani.Kamu sudah pun disebut sebegitu.
Allah memanggil orang yg kaya:’Apa yg telah kamu buat terhadap harta yg Aku tlh berikan kepada kamu?’
Orang kaya menjawab:’Saya tlh menggunakan utk membantu keluarga saya dan saya sedekahkan.’
Allah dan malaikat juga berkata,’Kamu dusta.Kamu hanya ingin di sebut2 sbg dermawan.’
Abu Hurairah memandang muka Uqbah dan berkata:”Nabi Muhammad menepuk-nepuk pehaku dan berkata:’Hai Abu Hurairah,ketiga-tiga orang itulah yg pertama di masukkan ke neraka pada hari kiamat.”
Begitulah kisah orang yang membuat sesuatu kerana hendakkan nama dan bukan kerana Allah.Sia-sialah org itu krn ia lebih mementingkan dirinyer dan mementing sanjugan orang ramai.
Sumber: 15 Tanbihul Ghafilin

A week after Euro 08…Transfer Srabuuuuuut…

Euro dah lepas seminggu.Dah tau pun sapa yg juara.Liga seluruh eropah kembali bergolak dgn gosip2 hangat perpindahan yg tak mampu kita tepis.EpL antara yg menarik perhatian sbb kat M’sia ni pun terlalu terdedah dgn liga inggeris.So,saye besama2 dgn ahli panel yg biase seperti Shebby Rasa,Karam Sigh,Nasir Bilal Khan akan mengulas serba sdkit isu ni.
C.Rnaldo adlah focus utama transfer kali ni.Adakah beliau akan ke Real?Atau kekal utk semusim lagi dgn ManU ?Survey mengatakan 70% elok Ronaldo pg ke Real sbb dgn Manu bliau dah capai semua piala utama.So, takde ape yg perlu di cari lg dgn ManU.Fergie pun mesti tau nak cari celah mana pengganti Ronaldo ni(Manu mesti ade star 7 punyer..).Dgn si Queroz dah mnjadi coach Portugal,ronaldo dah ilang abg angkat di Manu.Backup pun maybe dah kurang skit.Kalo dulu kantoi dgn pelacur,Queroz ade backup baiiiiiiiiik puenyer..Skang ni mungkin ronaldo sdg berkira2 mau ke real utk mencari pengalaman yg baru.Jadi jkita tggu ajelah kesudahanyer..Di bawah ni adalah transfer yg dah confirm,sdg hangat dan mcm nak jadi..saksikan list berikut..
Chelsea - Bosingwa,Deco (confirm)
- Asrshavin,Pavlenchenko,Akinfeev,Khirkov (paksaan dr En. Roman)
- Eto,Ronaldiho,Kaka,Pirlo (nafsu Scolari)
Newcastle - Jonas ‘Spiderman’(confirm dr Mallorca)
Liverpool – Phili Degen (Confirm)
- Robbie Keane(Trapattoni suruh beliau tggal spurs)
Portsmouth- Crouch (sdg hangat)
Man City – Jo (Player Brazil,confirm)
- Ronaldinho (sdg hangat)
Barcelona – Zambrotta( Ac Milan confirm)
Ac Milan – Gilardinho( Fiorentina confirm)
Inter Milan –Drogba(hampir2 deal)Lampard(13 juta)
Worait...diz is a bit of transfer gossip for this season. We can see more shock and surprise transfer talk after diz.Ahli panel kami mau ke Jerman lepas ni utk mengkaji pasukan Bayern Munich. So,jgn lupa utk bersua d lain warkah.Sebelum berakhir,kawe nak uji tahap IQ anda. Dalam Piala Malaysia skang ni…ade brape groupkah yg di pertandingkan???
Jupe lagi…tak baiiiiiiiiiiiik tau……….

Sunday, July 6, 2008

Mukaddimah

Takbir...inila kalimat pembukaan..arap maklum jela ye..bila da siap konpem nnt,kawe truskan coretan mata pena si hitam ni..Takbiiiir...