There was an error in this gadget

Wednesday, May 29, 2013

Hidup JDT!!!! - Satu Melankolik Plastik




Khas kepada semua penyokong JDT yang baru nak berjinak dengan bola sepak Malaysia selepas pasukan anda direvolusikan oleh anak raja kesayangan kamu tu. Pernah tak kamu ambil tahu apa yang berlaku pada bola sepak Johor sejak 20 tahun ini? Kalau setakat kenal sokong JDT ikut suamila...ikut pakwela..ikut kawan-kawanlah tanpa mengetahui stadium Larkin dan Pasir Gudang sentiasa kosong sejak 1992, baik jangan bicara soal patriotik. Kamu semua plastik!! Pasukan negeri yang patut kamu sokong ialah Johor FA yang sedang main dalam liga perdana tu. Kamu kenal siapa pemain dia? Kitman dia? Umur penjaga gol dia? Kamonla..itu pasukan Johor sebenar. Yang sedang bertarung dalam Liga Perdana sejak 10 tahun yang lalu. JDT yang kamu agung-agungkan ni hasil daripada kuku besi yang kononnya berpaksikan FOOTBALL REVOLUTION. Ya, menghalalkan segala cara demi mencapai kejayaan. 

8 comments:

  1. Klu mereka tau n kenal mcmaner??

    ReplyDelete
  2. Alahai..terima je la hakikat bolasepak malaysia kembali meriah sebab JDT.

    Stadium Pasir Gudang 'sentiasa kosong' since 1992? U sure bro? Heh..google ke?

    ReplyDelete
  3. Nih semua hater hater jdt. Korang tapaya nak percaya sangt. Biasa lah melayu mane ta dengki kalau org lain berjaya. Bullshit !

    ReplyDelete
  4. Memang betul, team JDT sekarang hanyalah pasukan berstatus kelab (hasil dari penjenamaan semula kelab Johor FC).

    Pasukan negeri yang sebenar adalah Johor FA di Liga Perdana.

    Bolasepak Malaysia memang sudah meriah, tetapi bukan kerana JDT, yang meriahnya mungkin penonton di Johor kini sudah ada pasukan 'kononnya negeri' mereka sendiri yang tampak hebat.

    Kerana orang Johor dahagakan kemeriahan berpesta di stadium, dan TMJ telah merelisasikan impian mereka, melalui jalan belakang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. butthurt giler... wakaka...

      Delete
  5. hahahahahhaha... apa kata sesekali tuan punya blog ni update psal JOHOR FA pulak.... ni asyik JDT je, mcm xadil lak kn...

    ReplyDelete
  6. blog ko suka hti kau lah nk kate,,,tp sebgai pengunjung,,aq nk komen skit,,apa y anda tlis kt atas 2 ada benarnye,,tp salah k kmi utk kmbli mnykong psukan kmi,,slah k kmi utk memeriahkan kncah bola sepak ngara...ok tuan pnye blog aq nk tnye,,,adekah sblum kwjudan jdt arena bola sepak kite meriah sperti sekrng,,jujur aq ckp,,,stlah era semi pro,,,knch bola sepak kite x k mana pn,,ko stju x???tp dgn khdiran psukan jdt,,fenomena itu kmbli smula,,aq x ckp pasukan jdt 2 power,,tp revolusi y d bawa itu perlu d pndng dri sudut y positif,,kalo d pndng dri sdut ngtif,,ko x d bezanye dgn FAM...x mau trme pembharuan,,

    ReplyDelete

Silakan Laser Saye...